Afers exteriors

Tor defensa la "bona governança" en la conferència de la Francofonia

La ministra recalca la "importància d'escoltar els ciutadans i seguir impulsant la participació ciutadana"

La ministra Imma Tor a la 44a Conferència ministerial de la FrancofoniaGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, ha defensat aquest cap de setmana la "bona governança" i la "importància d'escoltar els ciutadans i seguir impulsant la participació ciutadana" en la conferència ministerial de la Francofonia. La cita, celebrada a la ciutat africana de Yaoundé, Camerun, ha comptat amb la intervenció de la ministra, qui ha recalcat "la necessitat d'apropar les institucions del país a la ciutadania i a la societat civil".

En aquest sentit, Tor ha recordat que el 2021 es va aprovar la llei de Transparència, accés a la informació pública i govern obert, que té com a finalitat "crear un pont" entre les institucions públiques i la ciutadania. La ministra també ha destacat la creació de diversos mecanismes per fer efectiva la participació ciutadana telemàtica, amb la creació del portal www.visc.ad o la creació de la Visura Ciutadana.

La titular d'Afers Exteriors ha reclamat la necessitat deseguirlluitant contra la desinformació, reiterant el suport andorrà a l'estratègiafrancòfona digital per millorar l'adquisició de competències digitals.

Trobades bilaterals

Imma Tor ha mantingutreunionsamb els seus homòlegs a Suïssa, Luxemburg i Mònaco, amb qui ha tractat l'agenda bilateral i les qüestions d'interès mutu relacionades amb la UE.

tracking