reportatge

Qui són DenunciAND?

La concentració d'aquesta tarda servirà de termòmetre per prendre la temperatura de l’enuig existent pel problema de l’habitatge.

Un dels cartells de reclam per captar gent per a la concentració.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran pregunta sense resposta és qui hi ha darrere d’aquesta plataforma que va sorgir a les xarxes socials i que, en qüestió de poc temps, ha aconseguit mobilitzar una part de la població. La pregunta es queda sense resposta. Aparentment, ningú coneix el rostre o rostres que van iniciar aquesta aventura, que probablement els haurà deixat sorpresos per la dimensió que ha pres. A Telegram sumen 700 membres, que tenen una activitat permanent i que coincideixen en un diàleg marcat per la problemàtica de l’habitatge i la crítica a la falta de solucions. El canal es va convertir en un bullici de queixes permanents i reivindicacions, amb consignes per muntar una protesta per exterioritzar aquest malestar palpable al país.

Bruno (a seques) es va adonar que calia fer un pas endavant. Canalitzar aquest clam col·lectiu i convertir-lo en una protesta, sense pensar si tindrà un efecte o no en les decisions dels governants. Coordinat amb un petit equip que l’ajuda i que prefereix l’anonimat, s’ha convertit sense voler-ho en portaveu i organitzador: “Jo no soc de DenunciAND.” Va veure que escriure missatges cada dia a Telegram no portava enlloc i, després de llargues converses al grup, va encarregar-se de demanar el permís per fer una concentració, aquesta tarda a la plaça de la Rotonda a les 19.30 hores. Divendres va rebre l’OK. Tot en un tres i no res i els ànims estan molt alts. Hi ha qui diu que serà la concentració amb major nombre de persones que hi ha hagut a Andorra. El Bruno no s’arrisca a donar números, però no pot dissimular que els inputs que li arriben són bons. Fins i tot hi ha un pla B, i si l’espai queda petit la concentració es desplaçarà a la plaça The Cloud.

“Hem d’anar-hi tots, per nosaltres, pels nostres fills, no podem estar prenent un cafè i criticant dels braços plegats. La ministra Marsol té ara l’oportunitat d’acontentar el poble”, va comentar ahir. També anima els polítics i sindicalistes. Tot és sumar.

Quan se li qüestiona per aquest estrany anonimat a DenunciAND, afirma que no li importa. Que com altres moviments nascuts a les xarxes té una finalitat social que no pot morir. “El nostre lema és que Andorra som tots i aquest problema afecta propietaris honestos, llogaters i tota la ciutadania en general.” L’objectiu és deixar d’estar callats. Avui s’espera soroll.

tracking