TREBALL

El comitè d'empresa del SAAS denuncia el silenci de la parapública

Es reuneix amb Salut per exigir una resposta a l’informe presentat fa un mes

L'hospital de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa del SAAS juntament amb la branca sanitària de l’USdA van mantenir una reunió ahir amb el ministeri de Salut per denunciar la manca de respostes de la parapública davant les seves demandes. Segons Òscar Moreno, primer suplent del comitè i membre de la gestora de l’USdA-SAAS, “hi ha cert malestar” perquè “no s’està deixant que el comitè acompleixi la seva funció”. Moreno denuncia que no s’inclou el comitè en la presa de decisions i en procediments en què hauria de participar, i que tampoc se li facilita informació quan la demana. També va destacar que des del juny s’ha estat treballant en la creació d’un informe en què es traslladaven totes les demandes i es realitzaven propostes afegint una comparativa amb serveis d’altres països. Aquest document es va presentar a principi del mes d’octubre a la direcció del SAAS i encara no ha rebut cap mena de resposta.

Moreno va afegir que en no aconseguir avançar en cap sentit des del comitè fins i tot es plantegen “plegar del comitè de l’empresa”, perquè realment “s’estan vulnerant els drets del personal del SAAS”. Entre les demandes exposades pel comitè s’exposa la necessitat d’un augment salarial, la reducció dels horaris, la pèrdua del poder adquisitiu i la reclamació de les 14 pagues, entre d’altres.

Moreno també va mostrar recel a la mesura presa des de Salut de fer una “derivació inversa” per solucionar el col·lapse d’urgències. “Tant de bo funcioni, però penso que caldrien més mesures i més recursos per finalitzar aquest problema”, va explicar.

Després d’aquesta reunió amb el ministeri, “estarem en espera d’una resposta del SAAS”, va afirmar Moreno: “Que el ministeri intercedeixi i que puguem posar els problemes a sobre de la taula i començar a cercar solucions.”

tracking