Educació aplicarà el nou model en l'esquí escolar a primera ensenyança

La prova pilot s'augmentarà a set escoles

Ladis Baró a la compareixença de la comissió d'Educació al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Secretarid'Estat d'Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, ha anunciat en la presentació de les línies estratègiques del ministeri, algunes de les modificacions amb el conveni amb Ski Andorra de cara al curs escolar. Entre les clàusules a destacar, Bardina ha assenyalat, d’una banda, l’ampliació a tres hores d’esquí amb monitor, a diferència de les dues actuals, de manera que s’asseguri un contingut tècnic de l’activitat. També es prescriuen algunes mesures de seguretat com la utilització del casc de manera obligatòria, o l’ús de la tortuga.

D’altra banda, també ha explicat que s’amplia la prova pilot a set escoles que de moment se centra a desenvolupar una sèrie d’activitats a l’entorn de la neu, i de matèries pròpies de les estacions d’esquí.

En la presentació de les línies estratègiques també s'han donat a conèixer les xifres del curs escolar, en les que es veu un augment del 0,58% en l’escola andorrana, un 3,15% més en el sistema espanyol i un decreixement del 2,45% en el sistema francès. El sistema britànic és el que presenta un increment més acusat, un 12,67% en ser un dels sistemes més nous.

Un altre dels temes tractats ha estat el procés d’homologació dels títols de l’FP a Espanya. Segons ha anunciat Ladislau Baró, ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, s’està en converses amb secretaria de l’FP a Espanya, i abans de final d’any s’aconseguirà el reconeixement del 80% de les titulacions. Segons Baró, en la resta es possible que calgués una reformulació.

Ladis Baró a la compareixença de la comissió d'Educació al Consell General

tracking