AJUDES

Una pensió trenca amb Afers Socials per un impagament

L’executiu deriva persones amb pocs recursos econòmics a diferents centres

La façana de la pensió Residència NúriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de gener, la Residència Núria, ubicada a la parròquia d’Escaldes-Engordany, va comunicar al Govern que deixaven de treballar plegats. Un cop comunicada aquesta decisió, entre finals del mes de març i a principis d’abril, l’establiment va deixar d’encabir a les instal·lacions persones amb pocs recursos econòmics que no es podien permetre pagar un lloguer. La Residència Núria va abandonar el projecte social perquè el Govern hi té un deute econòmic, segons van explicar fonts del mateix recinte a aquest rotatiu. No en van voler precisar la quantitat, però sí que van explicar que aquests endarreriments venen de lluny, concretament des de l’any 2021 i es van allargar el 2022. Les mateixes fonts van indicar que havien arribat a tenir disponibles fins a 18 habitacions per ajudar els més necessitats, però que a causa d’aquests impagaments van decidir tallar-hi relacions. Per aquest motiu, ara ja no reben més persones amb pocs recursos en el seu allotjament.

L’executiu andorrà té acords amb diferents pensions per ajudar les persones que passen per un mal moment financer o amb problemes d’addiccions. El màxim òrgan institucional del país deriva aquests individus en aquests centres –amb els quals tenen acords– per oferir-los habitatges socials que el mateix govern s’encarrega de finançar. Un d’aquests, per exemple, és la pensió Pont dels Escalls, on ara mateix tenen un parell d’habitacions destinades a aquest projecte social, que el Govern paga per fer-ne un ús social.

El perfil d’aquestes persones que demanen un habitatge social és variat. Segons van apuntar des de la pensió Pont dels Escalls, hi va gent de totes les edats i normalment s’hi presenten sols, tot i que a vegades són dos. A part d’aquest, l’executiu també manté acords amb altres centres.

tracking