Meritxell Mateu abonarà de cop la multa per corrupció

L'exconsellera general condemnada ha retirat la petició de pagar la sanció de manera fraccionada

L'ex consellera general Meritxell Mateu quan va anunciar que dimitia.DA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exconsellera general Meritxell Mateu ha renunciat a la petició que havia fet a la sala penal del Tribunal Superior per pagar fraccionadament la indemnització que se li va imposar per delicte de corrupció i abonarà de cop els 20.000 euros de multa i el retorn dels 48.000 euros que va rebre de BPA a través de la societat panamenya Landstreet, a banda del pagament del cost de la publicació de la sentència al BOPA i en un mitjà de comunicació i al de les despeses processals causades, aquests dos juntament amb l’altre condemnat a la causa, Joan Pau Miquel.

La fiscalia ja va rebutjar l'abonament fraccionat argumentant que té prou patrimoni per assumir l'import i que, en cas d'acceptar-ho, no acabaria de pagar fins a 2043. La seva lletrada va avançar que Mateu podia assumir la multa amb la venda d’un bé immoble que té sota la seva propietat, tot i que sense evidenciar que s'acabaria fent.

Mateu és condemnada per un delicte major de corrupció agreujada per haver comès, de manera continuada, els delictes menors de corrupció i abús d’informació privilegiada quan era consellera general.

tracking