RECERCA

Quatre pòdcasts de natura sonora sobre ecosistemes de muntanya

Les creacions es poden sentir a través de la pàgina web i en ‘streaming’

Presentació del projecte.AR+I

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Recerca Innovació (AR+I) va presentar ahir al matí elmicroprojecte de cooperació transfronterera Ruta Inclusiva Natura Sonora (RINS), un conjunt de quatre pòdcasts que s’han creat en col·laboració amb una entitat de Barcelona i una de Menorca,l’associació SoundEarthLegacyil’associació Esfar Cultural. La presentació es va dur a terme en el marc dels actes de celebració del tercer aniversari de la declaració d’Ordinocom areserva de la biosfera.

La tècnica d’AR+I, Montse Brugulat, va explicar que els pòdcasts, que estan disponibles des d’ahir, permeten “un viatge immersiu a cada hàbitat a través dels paisatges sonors i la locució”. Així, va concretar que “capacita les persones a gaudir d’un viatge sensorial en entorns de natura i les acosta a certes tradicions a través de l’experiència sensorial”.

Segons argumenta l’AR+I a la seva pàgina web, es tracta d’un projecte “transfronterer” que a través del codisseny, la cocreació, la transferència de coneixement i l’intercanvi de “bones pràctiques” pretén crear rutes de patrimoni sonor de muntanya i de costa inclusives i accessibles a tothom en format digital depòdcast. “És unrecurs destinata tota la ciutadania que, per motius de salut o altres, no pugui accedir als espais naturals ivulgui conèixeraquest patrimoni a través dels paisatges sonors i els continguts educatius digitals”, afegeix. Els objectius són crear contingut educatiu a través de sons immersius i potenciar la mobilitat entre països d’experts o aficionats de cada territori.

El guitarrista, compositor i productor Lluís Casahuga ha creat i produït tots els pòdcasts; l’investigador d’AR+I i escriptor AlbertVillaróha elaborat els textos i el poeta i pastor ArnauOrobitg,els ha locutat. D’altrabanda,l’expert en disseny universal XavierMandicóha fet l’assessorament en inclusió.

Cada pòdcast dura cinc minuts. S’anomenen Vida entre rocs, La crida del bosc, La cançó de l’aigua i Cortonsirebaixants: el món de les pastures. Es poden escoltar de franc en algunes de les plataformes habituals i a la web.

tracking