GUERRA

Andorra es manifesta a l'ONU a favor de l'“alto el foc” a Gaza

Interior de les Nacions Unides a Nova York.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de les Nacions Unides va aprovar divendres una resolució no vinculant presentada pels països àrabs per demanar un alto el foc “immediat, durador i sostingut” a la franja de Gaza per la guerra que recentment va esclatar a la zona. Andorra, juntament amb altres 119 països, hi va votar a favor, mentre que 45 països es van abstenir i 14 hi van votar en contra. Entre ells, Israel, els Estats Units i Guatemala, així com Hongria, Croàcia, Àustria o la República Txeca.

En el text s’hi inclouen moltes de les exigències, entre les quals destaca que ambdues parts compleixin el dret internacional humanitari i que se subministri ajuda humanitària a la franja de Gaza de forma “continua, suficient i sense obstacles”.

També es demana “l’alliberament immediat i incondicional” de tots els civils segrestats, a més de la seva seguretat, benestar i tracte humà d’acord amb el dret internacional.

Tot i que el resultat no és vinculant, l’ONU destaca que es tracta d’una resolució amb un “pes polític important”, on es mostra la postura de la comunitat internacional envers la problemàtica entre Israel i Palestina. El representant permanent d’Israel a l’ONU,GilardErdan, va titllar de “vergonya” la votació, i va assegurar que “aquest espectacle és una prova que les Nacions Unides, tràgicament, està compromesa no a prevenir sinó a assegurar les atrocitats perpetrades per Hamàs”.

D’altra banda, el portaveu del president palestí,NabilAbuRudeineh, va agrair als estats que van votar a favor de la resolució, que com va indicar “ratifica la posició de la majoria del món en recolzar la gent palestina”.

tracking