Habitatge

AE proposa que totes les pròrrogues siguin de quatre anys

Montaner elimina la possibilitat de pujades per sobre de l’IPC en la majoria de casos

Carine Montaner al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant proposa que totes les pròrrogues siguin per quatre anys; que només es pugui aplicar increment extra -del 5% o el 6%- pels contractes per sota dels set euros per metre quadrat i que, si les despeses es paguen a banda, no es puguiapujarnil’IPC.

La presidenta del grup parlamentari,CarineMontaner, ha presentat un seguit d'esmenes al projecte de llei de mesures d'estímuli d'estabilitat del mercat d'arrendament d'habitatges, apostant per "un model diferent de pròrroga" delsuggeritper Govern. En primer lloc, es demana que tots els allargaments de contracte que permeti la llei siguin per quatre anys. Per tant, eliminarien l'esglaonat original d'entre un i quatre. A banda, "es fixaria negre sobre blanc", ja que en cas que el propietari vengui el pis a un tercer, aquest també estaria obligat a respectar aquesta pròrroga.

Pel que fa a l’increment de preus, la formació elimina la possibilitat de pujades per sobre de l’IPC en la majoria de casos. De fet, fins i tot entén que la dada de la inflació no s’hauria d’aplicar en aquells contractes on les despeses es paguin a banda, ja que consideren que això ja es reflecteix en aquesta factura. De fet, Montaner alerta que, fins i tot, podria ser la fórmula de fer un “augment encobert” del lloguer. Si la renda ja inclou aquestes despeses, en canvi, s’autoritzaria aaplicarl’IPC.

tracking