Divulgació

Pòdcasts de natura sonora sobre ecosistemes de muntanya

Les creacions es poden escoltar a les plataformes i a la web de l'AR+I

Presentació del projecte de cooperació transfronterera Ruta Inclusiva Natura SonoraAR+I

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Recerca Innovació (AR+I) ha presentat aquest matí elmicroprojecte de cooperació transfronterera 'Ruta Inclusiva Natura Sonora (RINS)', un conjunt de quatre pòdcasts que s'han creat conjuntament amb una entitat de Barcelona i una de Menorca,SoundEarthLegacyiEsfar Cultural. La presentació s'ha fet en el marc dels actes de celebració del tercer aniversari de la declaració d'Ordinocom areserva de la biosfera.

La tècnica d'AR+I Montse Brugulat ha explicat que els pòdcasts, que estan disponibles a partir d'avui, permeten "un viatge immersiu a cada hàbitat a través dels paisatges sonors i la locució". Així, ha concretat que "capacita les persones a gaudir d'un viatge sensorial en entorns de natura i apropar-les a certes tradicions a través de l'experiència sensorial".

El guitarrista, compositor i productor Lluís Casahuga ha creat i produït els pòdcasts; l'investigador d'AR+I i escriptor AlbertVillaróha elaborat els textos i el poeta i pastor ArnauOrobitgels ha locutat. D'altrabanda,l'expert en disseny universal XavierMandicóha fet l'assessorament en inclusió. Cada pòdcast té una duració de cinc minuts i s'anomenen 'Vida entre rocs', 'La crida del bosc', 'La cançó de l'aigua' i 'Cortonsirebaixants: el món de les pastures'. Es poden escoltar de forma gratuïta a algunes de les plataformes habituals i a través de la web de l'AR+I.

tracking