ESTADÍSTICA

Les vendes a grans superfícies augmenten un 2,7% a l'agost

L’alimentació ha pujat un 6,7% i la resta de productes cauen un 0,6%

Un supermercat del país.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de vendes a grans superfícies del comerç va pujar un 2,7% a l’agost. L’informe publicat ahir al matí per Estadística indica que la venda de productes alimentaris es va incrementar un 6,7%, mentre que la de la resta de productes va caure un 0,6% respecte a l’any passat.

D’altra banda, l’índex a preus constants –un cop eliminat l’efecte dels preus– va ser a l’agost un 4,9% més baix que l’any passat. La categoria alimentació va baixar un 4,2%,mentre que per a la resta de productes el decreixement va ser del 5,9%. La magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l’efecte negatiu dels preus.

El departament d’Estadística concreta que l’índex d’ocupació de les grans superfícies va ser un 0,1% més baixa que l’agost del 2022 i un 2,4% per sota de la del juliol d’enguany. El 64,8% dels treballadors eren dones i el 35,2% restant, homes. Si es comparen les dades amb les del mateix període de l’any passat, es veu que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments baixa un 3,6% a l’agost. D’altra banda, els homes ocupats en aquestes grans superfícies augmenten un 7,4% aquest mes. Pel que fa al tipus de jornada laboral, el 93,0% té una jornada a temps complet i el 7,0% restant dels treballadors fan una jornada a temps parcial. La dinàmica és semblant els mesos anteriors.

tracking