Balanç

El Tribunal d'Arbitratge no rep cap cas en dos anys

L'entitat va celebrar ahir el seu segon aniversari

Segon aniversari de la constitució del Tribunal d'Arbitratge del Principat d'AndorraTAPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal d'Arbitratge del Prinicipat d'Andorra va celebrar ahir el segon aniversari de la seva activitat. Durant l'acte es va explicar quina va ser l'activitat duta a terme durant aquest temps i quins són els reptes per encaminar la institució cap a l'èxit.

En el discurs del director del Tribunal d'Arbitratge, Pierre Raoul-Duval va declarar que el que necessita la institució és "rebre casos per administrar". De la mateixa manera, va explicar que "l'experiència de les institucions d'arbitratge a l'estranger demostra que es triga anys a tenir arbitratges des de la data de la signatura d'un contracte que conté una clàusula arbitral, fins a la data en què s'implementarà aquesta última quan sorgeix el conflicte".

Des del TAPA demanen per tant temps i paciència per veure el seu èxit. De la mateixa manera, el director va assegurar que aquest repte no el podrà afrontar sense el suport del teixit empresarial i de la judicatura.

D'altra banda, entre les fites d'aquests dos anys s'han aprovat els documents necessaris per posar en marxa el Tribunal, d'entre els quals es destaca el Reglament d'arbitratge i l'activitat promocional que s'ha centrat especialment a donar-se a conèixer tant al Principat com a l'estranger. Entre les activitats es troben les presentacions internacionals en múltiples congressos com l'AFA (Associació pel Foment de l'Arbiratge catalana) el mes de maig del 2021, a l'exposició Universal de Dubai al 2022, al Congrés de Miami de la IBA, Internacional Bar Association al 2021 i al Congrés Internacional de Bilbao de la UIA, 2022, 2023, entre d'altres. També durant aquest any el TAPA ha estat ponent en el Congrés d'Arbitration Day i al Congrés d'Arbitratge organitzat per la Cambra de Comerç.

A més a més, a finals d'octubre d'aquest any, es presentarà el TAPA a la Internacional Bar Association (IBA) Annual Conference de París, on, per la seva extraordinària importància, s'instal·larà un estand informatiu per promoure el TAPA i l'arbitratge internacional al Principat.

tracking