Govern anuncia un increment de mig milió pel sector ramader

El pressupost de l'any que ve ascendirà als 3,7 milions d'euros, un 16% més respecte a la partida d’enguany

Guillem Casal en la comissió legislativa d'EconomiaG.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d'Agricultura i Ramaderia ha anunciat aquesta tarda durant la comissió legislativa d’Economia que vol destinar un pressupost de fins a 3,7 milions d’euros per a ajuts al sector ramader de cara al 2024, un 16% més respecte al pressupost acordat per aquest any que ha estat de 3,1 milions. Es tracta, per tant, d'un augment de prop de mig milió d’euros que, segons ha destacat el ministre, Guillem Casal, és un import d’entre tres i quatre vegades més que l’índex actual de l’IPC, que se situa entorn al 5%.

Casal ha destacat que aquest increment haurà d'ajudar al sector agrícola i ramader a potenciar la productivitat i diversificar el seu desenvolupament, com ara, edificant un nou centre de recria per lesanolles, crear ajuts per potenciar el cultiu de trumfa o habilitant una bossa de treball per atreure a joves ramaderesformats. La voluntat del ministeri és millorar la producció, alhora que modernitzar les 94 explotacionsramaderesdel país. Entre d'altres, dotant de mecanismes automatitzats i fomentant préstecs bonificats al 0%.

Altres de les línies estratègiques que segueix el departament d'Agricultura i Ramaderia són el reforç de la llei de tinença d'animals, que inclou un conveni signat amb l'AGIA per fomentar l'acceptació de gossos a pisos de lloguers, l'ampliació de la gossera que es troba saturada, l'impulsamentde la legalització delcànnabisterapèutic i l'aprovació d'un decret de sequera que ha de permetre la importació d'herba per les explotacions sense reduir-ne les subvencions.

tracking