ANIMALS DE COMPANYIA

GosSOS alerta de la sobreocupació que es viu a la gossera

La principal causa d’abandonament són els pisos de lloguer on no es volen animals

Els fotògrafs que han fet el calendari.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gossos va presentar ahir el seu primer calendari, una iniciativa que neix amb un objectiu doble, recaptar fons i facilitar l’adopció dels 12 exemplars que protagonitzen la publicació.

Durant la presentació, la presidenta de GosSOS, Audrey Montel, va lamentar que “l’ocupació de la gossera és anormal i va a l’alça any rere any”. Actualment, hi ha 46 cans a càrrec de l’entitat, mentre que l’ocupació màxima de la gossera és de 42. Això provoca que alguns exemplars, els que necessiten més atenció veterinària, hagin de viure a cases d’acollida per tal de poder complir amb el nombre màxim d’animals permesos a la gossera.

La principal causa d’abandonament animal en l’actualitat acostuma a ser l’habitatge, va assegurar Montel, ja que molts lloguers no permeten tindre animals a casa. Llavors, quan s’acaba el contracte d’arrendament, “moltes persones que consideren el gos com a part de la família se n’han de separar a la força quan no poden trobar un espai on acceptin animals”. “Són casos dramàtics, hem intentat trobar solucions, però lamentablement no n’hi ha avui en dia”, va lamentar Montel. També va apuntar que durant l’any es registren dos pics d’abandonament, un després de l’estiu i l’altre després de Nadal.

Per combatre la sobreocupació a la gossera, Montel va convidar tothom “qui vulgui un nou membre a la família a vindre a la gossera i conèixer algun dels nostres animals”. També va engrescar la gent a “pensar en l’adopció abans que en la compra”.

César de Pablos, un dels fotògrafs que van treballar en el calendari, també va voler fer una crida a l’adopció i va recalcar que es va implicar en el projecte per “ajudar a visibilitzar les necessitats de la gossera”. “És una entitat saturada que necessita alliberar espai”, es va queixar De Pablos.

Pel que fa al calendari, es podrà comprar per 10 euros a la parada de GosSOS de la Fira d’Andorra la Vella i tots els beneficis aniran directament a ajudar l’organització i la gossera. Després de la Fira, es podran seguir comprant exemplars del calendari a punts de venda designats que GosSOS anunciarà a través de la seva web.

NEIX L'AMOR GRÀCIES A UNA FOTOGRAFIA

El calendari de GosSOS també va deixar una història d’amor a primera vista durant la seva preparació. Un dels fotògrafs que es van encarregar de retratar els models de quatre potes va acabar adoptant l’animal després de la sessió de fotos. Així doncs, el calendari es va quedar amb onze animals que esperen casa i un que ja ha trobat un lloc per viure.

tracking