Codina defensa el paper dels parlaments en el manteniment de la pau

La comissió andorrana està participant en la 147a Assemblea de la Unió Interparlamentària

La subsíndica a la comissió andorrana està participant en la 147a Assemblea de la Unió InterparlamentàriaConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La subsíndica Sandra Codina i una delegació del Consell General integrada pels consellers generals Carles Naudi d'Areny-Plandolit, Núria Segués i Marc Magallon està participant en la 147a Assamblea de la Unió Interparlmanetària (UIP) que té lloc a Luanda, Angola fins divendres.

Codina va participar ahir al vespre al debat general de la UIP que s'ha centrar en com els paralemnts poden incidir en favor de la pau i la justícia. Durant la intervenció la subsíndica general va remarcar que "uns parlaments robustos, participatius i representatius de la societat és una eina clau per assegurar la pau tan interna com amb els països veïns", en un context internacional cada cop més inestable.

Codina ha refermat que el Consell General "ha treballat sempre buscant els equilibris necessaris per garantir la pau i el benestar de la població andorrana. Un objectiu que, fins ara, sempre hem assolit, però que obrint la mirada a tot el món ens mostra la dificultat d’aconseguir-ho".

Al llarg d’aquests dies, la delegació del Consell General participarà en diverses comissions centrades en la promoció de la transparència als parlaments i la lluita contra la corrupció, la lluita contra el tràfic de menors als orfenats, l’accés a una energia verda assequible, la seguretat alimentària o mesures per fer front a l’impacte de les migracions climàtiques com ara els desplaçaments a causa de catàstrofes naturals o llargs períodes de sequera. Finalment, aquest divendres es celebraran les eleccions a la presidència de la UIP, en finalitzar el mandat de l’actual president, el parlamentari portuguès Duarte Pacheco.

tracking