afers exteriors

Xavier Espot vol intensificar les col·laboracions amb Catalunya

Aposta per un vincle estret en matèries com salut i energia

Reunió amb el delegat.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, es va reunir ahir a la tarda amb el nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto. Durant la trobada Espot va traslladar a Prieto l’acord d’intensificar les col·laboracions transfrontereres a través de quatre grups de treball en matèries que són competència de Catalunya: salut, energia, gestió de residus i infraestructures. Espot va afirmar que aquests grups tècnics iniciarien els primers contactes aviat.

Durant la reunió el cap de Govern també va posar sobre la taula l’aposta per potenciar i implantar noves rutes aèries a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell, així com també la construcció del futur heliport nacional, i es va acordar seguir col·laborant per potenciar l’entesa en matèria d’infraestructures i connexions entre els dos territoris.

Una altra de les qüestions tractades va ser la de continuar treballant conjuntament per agilitzar el màxim possible els tràmits d’obtenció de residència dels estudiants i treballadors andorrans que venen a Espanya.

Finalment, el cap de Govern va exposar al nou delegat del govern espanyol l’estat actual de les negociacions per a l’assoliment d’un acord d’associació amb la Unió Europea i va agrair expressament el suport rebut per part d’Espanya i la voluntat d’aprofitar la finestra d’oportunitat que suposa la presidència espanyola del Consell de la UE.

tracking