Medi Ambient amplia el nombre d'espècies exòtiques invasores

Govern ha aprovat la creació de la Comissió per a l’aplicació del CITES

Roda de premsa posterior al consell de minsitresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui la modificació del Reglament existent per ampliar la llista de les espècies de flora i fauna considerades exòtiques invasores.

La modificació del reglament té per objectiu actualitzar la llista d’espècies exòtiques invasores andorrana d’acord amb l’actualització les llistes de la Unió Europea i dels territoris veïns. La inclusió d’aquestes espècies, així com les que ja hi eren incloses, suposa la prohibició de la importació, la introducció al medi natural i la tinença d’espècimens d’espècies exòtiques invasores.

El Reglament estableix plans de control amb la finalitat de limitar la presència o proliferació d’espècies exòtiques invasores que causin danys a les espècies autòctones o als seus hàbitats. De fet, el Departament de Medi Ambient està treballant en la limitació de la presència i proliferació de diverses espècies com la vespa asiàtica, el barb roig, el seneci del cap o la budleja.

Seguiment del Conveni CITES

De forma paral·lela, el Govern també ha aprovat, la creació i funcionament de la Comissió per a l’aplicació del Conveni sobre el comerç internacional d’espècies de fauna i flora salvatges amenaçades (CITES). Andorra es va adherir a aquest conveni internacional el 2021 amb l’objectiu de reforçar la participació activa en la prevenció i la lluita contra el comerç il·legal d’espècies protegides internacionalment.

tracking