Interior aprova 5.512 permisos per a la temporada d'hivern

Les autoritzacions aprovades augmenten en un 12,26% en comparació a les de l'any passat

cues, immigració, servei immigració, tràmitsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Medi Ambient,Agriculturai Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal ha comparegut davant de la premsa i després del Consell de Ministres per anunciar l'aprovació de les quotes especials d'autoritzacions d'immigració per a la temporada d'hivern 2023/2024.

El Govern ha donat llum verda a un total de 5.512 permisos, xifra que representa un 12,26% més que les 4.910 autoritzacions aprovades per la temporada anterior. Casal destaca que la xifra d'aquesta temporada, que es pot ampliar si s'escau amb el 30%, compta amb el dictamen favorable del Consell Econòmic i Social que la va valorar positivament en la darrera reunió del 20 d'octubre. Govern explica que s'ha tingut en compte laprevisióde necessitats de les empreses del país i els permisosutilitzatsdurantla temporadaanterior.

Pel que fa al repartiment de les quotes es preveuen 5.430 per temporeres i 82 per a fronterers temporers. Es podran presentar les sol·licituds amb el termini de la comunicació alBOPAies prolongaràfins al 29 de març del 2024 i la durada màxima de les autoritzacions és fins al 30 d'abril del 2024.

El Consell de Ministres també ha aprovat el reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball i de les autoritzacions de treball fronterer. El nombre total d'autoritzacions de residència i treball és de 2.080 i les autoritzacions de treball fronterer és de 220. El que representa un total de 2.300 autoritzacions, aquesta xifra també es pot ampliar amb el 30% suplementari. Pel que fa al termini per poder presentar les sol·licituds al Servei d'Immigració ésdes queentri en vigor el reglament queespublicarà alBOPAi fins al 30 d'abril del 2024.

tracking