bopa

Encamp readmet la cap de la guarderia del Pas

El TC no va admetre a tràmit el recurs d'empara presentat pel comú

El centre esportiu i sociocultural del Pas de la Casa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp en la junta de Govern del passat 16 d'octubre ha acordat el nomenament deMarilineSalgadoNieva com afuncionàriaen la plaça de cap d'Àrea de l'Escola Bressol i Llaç d'Animació Els Marrecs Pas de la Casa, tal com ha publicat avui elBOPA.

El Tribunal Constitucional executant lessentències29/2029 de la Secció Administrativa del Tribunal deBatllesi la sentència del Tribunal Superior de la Justícia 18-2023 han executat elnomenament de la funcionària. El TC va rebutjar la petició del comú d'Encamp per anul·lar les sentències del Superior que fixaven l'obligació de readmetre la treballadora com a cap d'àrea de l'escola bressol i llaç d'animació, i va confirmar que ha de tenir el càrrec de màxima responsable del centre. Els magistrats no van admetetre a tràmit el recurs d'empara presentat per la corporació al·legant una vulneració del dret a la jurisdicció i a un procés degut i del principi de legalitat i que reconegui la competència de la junta de govern per validar l'acord que establia que l'empleada no havia superat el període de prova per ocupar el lloc de treball de cap de la guarderia, segons va publicar elBOPA. El TC afirma que les al·legacions del comú es troben "totalment mancades de contingut constitucional" i afirma que les vulneracions al procés degut han de donar-se en el procés jurisdiccional i no en l'administratiu.

La via judicial es va iniciarl'agostdel 2022 quan el Tribunal deBatllesva dictar una sentència que condemnava el comú a reincorporar la treballadora com a cap d'àrea. La corporació varecórreraquesta decisió davant la sala administrativa del Tribunal Superior i els magistrats van confirmar el veredicte inicial el març passat. El causa entre el comú i l'empleada es remunta al 2019 quan la junta de govern va nomenar-la cap d'àrea de la guarderia amb caràcter indefinit amb la condició que havia de superar sis mesos de prova i el 18 d'agost del 2020 la directora de l'àrea de Cultura i Afers Socials va fer un informe afirmant que la treballadora havia superat el període de prova, peròno se'n va fer el nomenament definitiu.

tracking