El centre de dia d'Escaldes obrirà el 2 de novembre

La rehabilitació funcional per a menors de 65 anys s’inclou a la cartera de serveis socials

Centre de dia d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat avui, una addenda al conveni marc entre el Ministeri i la Creu Roja Andorrana per a la concertació de places del servei de dia, signat el 2018 per impulsar la col·laboració i cooperació.

Amb aquesta addenda al conveni inicial es concerten 36 places de serveis de dia al nou centre que la Creu Roja obrirà el 2 de novembre a la parròquia d’Escaldes-Engordany. Aquestes places s’afegeixen a les 74 de servei de dia que actualment el Govern té concertades a tot el país, arribant a les 110 concertades.

Així doncs, se segueix amb el compromís ferm de l’Executiu de respondre a les necessitats sociosanitàries dels ciutadans, donant valor, en aquest cas concret, a les persones que necessiten atenció per la seva situació de malaltia o dependència. Es poden beneficiar de la concertació de places que fan l’objecte d’aquest conveni, les persones amb un grau de dependència d’entre 1 a 5 (lleu, moderada, greu, molt greu i total, respectivament), en els termes establerts en el Reglament de regulació de la Comissió de Valoració Sociosanitària.

L’accés a les places concertades es vehiculen a través de l’Àrea de Serveis Sociosanitaris, adscrita a Afers Socials, un cop la COVASS hagi fet la valoració oportuna de les persones concernides, hagi elaborat la proposta d’accés al servei més idoni d’acord amb la situació personal i familiar i se n’hagi resolt la sol·licitud presentada.

Rehabilitació Funcional

El servei de rehabilitació funcional per a menors de 65 anys com una prestació d’atenció diürna i amb naturalesa sociosanitària s’incorpora a la Cartera de serveis socials i sociosanitaris. Ho ha aprovat avui el Govern, que ha donat llum verda al Decret que modifica el Reglament de la Cartera per tal de dur a terme aquesta actualització.Aquest servei té l’objectiu d’atendre persones que requereixen recuperació funcional intensiva, així com control i alleujament de símptomes, per haver patit episodis que produeixen incapacitat funcional o malalties cròniques degeneratives o de llarga evolució.El cost mensual total d’aquest servei és de 2.713,60 euros, dels quals 1.140 euros es farà càrrec la CASS i 936,64 euros més els finançarà el Govern. La resta de les despeses, 636,96 euros aniran a càrrec de l’usuari.

tracking