A LA DUANA DE LA FARGA DE MOLES

Detingut un contrabandista després de fugir d'un control

L’arrestat, un jove de nacionalitat francesa de 19 anys, va sortir de la carretera a Anserall mentre intentava escapar dels agents

El tabac, a l'interior de la furgoneta.Guàrdi civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guàrdia civil va detenir dilluns passat un jove de 19 anys de nacionalitat francesa després que va intentar fugir del control a la duana de la Farga de Moles, però va acabar sortint de la carretera poc després. Conduïa una furgoneta de la marca Renault carregada amb 2.520 paquets de tabac de contraban, mercaderia que pretenia introduir en territori espanyol de manera irregular i que ha estat comissada. Al jove se li imputa un delicte de conducció temerària.

Els fets van succeir pels volts de les vuit de la tarda. Segons la informació facilitada per la guàrdia civil, el conductor circulava pel carril verd del recinte duaner –el destinat a aquells conductors que no duen mercaderia que hagin de declarar. Els agents de la secció fiscal i de fronteres que en aquell moment estaven de servei al recinte fronterer van voler aturar el vehicle per fer-ne una inspecció, però el conductor va fer cas omís dels avisos i va emprendre llavors un intent de fugida que va quedar en no res poc després. Una patrulla va sortir al darrere del vehicle i el va localitzar molt a prop del nucli d’Anserall. La furgoneta havia sortit de la carretera i havia quedat bolcada. El conductor va sortir il·lès de l’accident.

La inspecció del vehicle va constatar que anava carregat amb una quantitat important de cartrons de tabac. En total, 2.520 paquets valorats en més de 15.000 euros que han quedat comissats a la duana de la Farga de Moles. No es tracta d’una quantitat que suposi una infracció penal, però el conductor va ser arrestat per la presumpta autoria d’un delicte de conducció temerària durant l’intent de fugida dels agents de l’autoritat.

tracking