ORGANISMES

La Visura Ciutadana es reuneix per tractar l'acord amb la UE

L’òrgan es reunirà tres cops més per parlar sobre salut, medi ambient i habitatge

Alguns del membres de la Visura Ciutadana amb Landry Riba.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Visura Ciutadana es va reunir ahir en la que va ser la primera de les quatre trobades que hi ha programades amb alts representants del Govern per tractar els temes que més preocupen la ciutadania, com són l’associació amb la Unió Europea, la salut, el medi ambient i l’habitatge.

La reunió d’ahir, que va comptar amb el secretari d’Estat per les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, va tractar el tema sobre l’acord d’associació amb la UE. A la reunió, els membres de la Visura van traslladar a Riba el neguit de la població sobre aspectes com les quotes bancàries i la lliure circulació de persones i capitals.

La següent reunió tindrà lloc el 30 d’octubre i comptarà amb la ministra de Salut, Helena Mas, que exposarà les línies estratègiques del seu ministeri. Així mateix, el procés es repetirà el 9 de novembre amb la reunió amb el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal. Per acabar, el 28 de novembre tindrà lloc la reunió amb la ministra d’Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, que també explicarà els plans de futur del seu ministeri i resoldrà els dubtes que els membres de l’organització ciutadana puguin tenir.

La secretària d’Estat, Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, que també va estar present a la reunió d’ahir, va afirmar que les dates de les reunions es van fixar “per motius d’agenda”, però la Visura Ciutadana “té les portes obertes” per fer arribar qualsevol informe sempre que els membres ho creguin necessari. També va destacar que des de la seva secretaria han “donat tot el suport” per organitzar aquestes trobades.

Olivier Bracque, membre de la Visura Ciutadana, va assegurar que aquesta “és una bona iniciativa per atansar la política al poble” i va lamentar que molts cops “se celebren reunions obertes al públic, però per horaris o per falta d’interès no s’hi va”.

Per prevenir això, Bracque va dir que l’objectiu de la Visura serà recollir els neguits de la ciutadania, fer-ne una síntesi i traslladar-ho al Govern per tal de facilitar la comunicació. Per fer-ho, l’òrgan ciutadà obrirà una web on tothom pugui expressar-se i deixar les seves consultes i peticions, així com consultar tots els documents que s’enviïn.

tracking