La justícia espanyola rebutja la reclamació dels Cierco per Banco Madrid

Els exmàxims accionistes de la filial de BPA havien reclamat 141 milions d'euros

Demanda milionària dels Cierco contra Espanya per Banco Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Audiència Nacional espanyola ha denegat la petició d'Higini i Ramon Cierco on reclamava 141 milions d'euros per la pèrdua de Banco Madrid, segons informa la premsa espanyola. Els exmàxims accionistes demanaven que es declarés la responsabilitat patrimonial del Banco de España per la intervenció de l'entitat filial de BPA el març del 2015 i sol·licitaven una indemnització pels danys que afirmaven havien patit.

La sentència dels magistrats de la secció sisena de la Sala de lo contencioso-administrativo del tribunal espanyol admet parcialment el recurs de la família Cierco estimant que la reclamació no ha prescrit després que el consell de govern del supervisor bancari espanyol hagués considerat el maig del 2021 que estava fora de termini. El veredicte assenyala que el Banco de España va actuar de forma "raonada, raonable i proporcionada en l'exercici de les seves funcions, tenint en compte les circumstàncies i la informació disponible" en aquell moment amb informes de la inspecció que apuntaven a possibles irregularitats per blanqueig. La mateixa instància judicial havia rebutjat la petició dels 134 exempleats de Banco Madrid d'una indemnització per l'acomiadament que consideraven havia d'assumir el supervisor bancari per la responsabilitat patrimonial en aquesta causa.

Banco Madrid va ser intervingut el 10 de març del 2015 pel Banco de España per la sospita de que podria estar blanquejant capitals. La decisió es va adoptar després de la nota del FinCEN sobre Banca Privada d'Andorra. Les investigacions per presumptes delictes de blanqueig contra els responsables de la gestió i direcció de Banco Madrid van ser arxivades el juliol del 2019 per l'Audiència provincial de Madrid que va considerar que no hi havia suficients indicis per acreditar els fets.

tracking