El Consell General substituirà les plaques solars per unes de més eficients

La voluntat és convertir-se en un dels primers parlaments del món amb zero emissions CO₂

Plaques solars del Consell GeneralConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General està impulsant un seguit de projectes amb l'objectiu que el parlamentesdevenguineutre en les seves emissions delCO₂, convertint-se així en un delsprimers parlamentsdel món en produir zero emissions.

En aquest sentit, s'ha convocat un concurs públic, que demà sortirà publicitat alBOPA, per al subministrament i substitució i ampliació de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en les cobertes dels edificis del Consell General. D'aquesta manera, s'augmentarà la superfície de plaques solars fins als 756 metres quadrats amb una potència global de 99kWp(màxim teòric almigdiad'un dia assolellat) i que permetrà arribar a una producció anual de 152 MWh amb un estalvi estimat d'emissions de 60 tonesCO2anuals.

La substitució de les plaques solars actuals per unes de més eficients i l'ampliació de la superfície d'instal·lació permetrà que el Consell General generi amb energia solar el 12% del consum elèctric anual. Es calcula que lainversióes recuperarà en aproximadament8anys per l'estalvi que suposarà en la factura elèctrica.

Calefacció

D'altra banda, el Consell General està ultimant la connexió a la xarxa de calor urbana de FEDAEcoterm. Això es traduiràa quèels sistemes del Consell General deixin d'emetre a l'aire més de 156 tones deCO₂anuals i altres gasos contaminants provinents de la combustió de gasoil, suposant l'estalvi de 60.000 litres de gasoil anuals encalefacció.

Vehicles i il·luminació

Durant el 2024 el Consell General substituirà els dos vehicles de gasoil els quals disposa per un vehicle elèctric que es podrà recarregar al pàrquing interior del Consell General que té instal·lats dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

Finalment, s'ha iniciatel canvi de gran part de lail·luminaciódels edificis del Consell General i la Casa de la Vall. Elsprojectorsamb bombetes halògenes estan sent substituïts per tecnologia LED que consumeixen deu vegades menys.

tracking