Protesta

Mobilització ciutadana per reclamar habitatge digne

El grup Denunciand convoca una concentració a la plaça de la Rotonda que ha rebut el suport de la plataforma Somveïns i Concòrdia

Cartell de la mobilització de Denunciand

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Denunciandha convocat pel dia 31 d'octubre una protesta ciutadana per reclamar habitatge digne i compta amb el suport de Somveïns i Concòrdia. Els organitzadors demanen a la població que se sumi a una concentració que es farà a les 19.30 hores a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella i proposen portar castanyes o similars "en representació de la castanya de gestió dels nostres polítics", segons publiquen a les xarxes socials. La mobilització es preveu que es disolgui a les 20.45 hores i animen a tothom que vulgui participar a portar pancartes, fulls o similars per visibilitzar la protesta de cara als mitjans i vianants.

Denunciand explica que en tractar-se d'una concentració ciutadana, sense entitats oficials, grups o persones a títol personal no hi haurà parlaments previstos i animen a tothom que vulgui a prendre la paraula, llegir manifest, crida o soroll, respectant als veïns. Alhora demanenresponsabilitat educaciói pacifisme de cara a la concentració.

Somveïns que es va presentar fa unes setmanes anunciant que concorrerà a les eleccions comunals ha fet públic un comunicat per donar suport a la concentració. La plataforma assegura que no pot fer una altra cosa que afegir-se a la mobilització per la greu problemàtica de l'habitatge "així com totes aquelles iniciatives populars que busquin una millora de la qualitat de vida dels veïns de les nostres valls". Somveïns anima la ciutadania a participar i anuncia que "nosaltres hi serem com un veí més".

El grup parlamentari Concòrdia ha expressat el suport a la mobilització ciutadana. En el comunicat expliquen que "aquesta és una crisi que afectaala vida de les persones a la seva estabilitat i sensació de seguretat, amenaça al benestar delacomunicat i empitjora les condicions de vida al país". D'altra banda, han expressat que "ens alegra que la societat civil, organitzada de formaindependent, sigui la protagonista de la jornada", afegint que "les mobilitzacions pacífiques són un senyal de salut democràtica i una forma essencial de participació". El grup parlamentari finalitza el seu comunicat assegurant que "només mitjançant la col·laboració i l'acció decididaaconseguimgarantir l'accés de tothom a un habitatge digne".

Denunciand agraeix en les publicacions a les xarxes socials la resposta als ciutadans que van fer la petició de fer quelcom entorn de la problemàtica de l'habitatge. "Nosaltres hem intentat ser l'espurna o l'activació, però ni tenim la veritat absoluta ni volem ser líders de res. No s'aprèn, ni es fan cursos d'organitzar protestes", explica l'associació en el comunicat d'Instagram. "Nosaltres som vosaltres i volem continuar fent la nostra tasca de denúncies, en qualsevol àmbit, educació, urbanisme, sanitat, justícia, sanitat laboral, etc. tot des del cor... tot el que representi una merda sense sentit. La nostra filosofia és senzilla, som una eina, i creiem que les majories primer han de protegir les minories silenciades", afegeix el grup.

tracking