ELECCIONS COMUNALS

Els diners de les quotes dinamiten un pacte Gili-PS

La setmana passada l’acord electoral estava encarrilat, però el PS exigeix el ‘deute’

Rosa Gili i Quim Dolsa en la inauguració del saló de la gent gran.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Possiblement es tracta d’un problema d’egos i de velles picabaralles entre els qui havien estat companys de partit, però dijous passat, quan semblava que s’havien superat les ferides entre la cònsol d’Escales i el seu anterior partit, una trucada de David Pérez –membre del comitè directiu del PS i també va ser candidat de Sentit Comú de SDP– va donar per acabada una negociació que era al tram final. El motiu: els socialdemòcrates no estan disposats a perdonar els 11.000 euros per les quotes impagades que li reclama el PS.

L’afer es troba a la Batllia i, segons la formació socialdemòcrata, Gili li hauria d’haver continuat pagant el 10% del sou quan va deixar el partit el maig del 2021, tal com preveu un document que els candidats, militants o independents, contrauen amb el PS en presentar-se a les eleccions. La cònsol major escaldenca va qualificar aquest document de “contracte moral” i va afirmar que en cap cas la Llei de finançament de partits polítics, que és la normativa que el regula, estableix que el pagament d’aquestes quotes tingui caràcter obligatori.

Semblava, però, que les dues parts havien entès que es necessiten, que junts poden guanyar més i que per separat estan donant avantatge al rival, uns Demòcrates que encara no tenen candidats. La cònsol s’ha reunit en diverses ocasions amb el president del PS, Pere Baró, i amb Pérez. Tot apuntava a una bona sintonia i el repartiment dels llocs no suposava cap obstacle. Gili va cedir al fet que, en cas de revalidar el mandat a Escaldes-Engordany, el PS obtingués dos consellers, i Progressistes-SDP, un. També van entendre que hi ha una coincidència ideològica evident i que Concòrdia donant suport de manera indirecta a l’equip de Gili no és prou garantia d’èxit.

Tot semblava tancat. Una unió per evitar que DA recuperi la parròquia. Fonts coneixedores de les negociacions afirmen que Gili es nega a tenir com a socis a un partit que la té amenaçada amb una demanda a la Batllia, i que per part del PS hi ha una part de l’executiva que no li perdona la seva deserció i que s’aferra a aquest presumpte deute per impedir un pacte que Pere Baró tenia a tocar. Amb la negativa de Jordi Font a liderar una llista PS-SDP, i sense pacte, Gili haurà d’enfrontar-se a tota la maquinària demòcrata sense un partit consolidat darrere. La porta no està tancada del tot.

tracking