HABITATGE

Millores per a 134 pisos a preu assequible

Els apartaments s’habilitaran en els sis edificis propietat del Govern a Andorra la Vella, Encamp, Sant Julià de Lòria, la Massana i Canillo

El complex Ribasol d'Arinsal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar dimecres passat la licitació de les obres de reforma de sis dels edificis adquirits per l’Executiu que requereixen treballs de reforma, per tal de destinar-los a habitatges de preu assequible. Quan estiguin acabats els treballs de millora, que està previst que s’allarguin entre els 12 i 18 mesos, segons les reformes que requereix cada edifici, el Govern posarà al parc públic d’habitatge un total de 134 pisos.

El primer dels edificis que es rehabilitarà és al carrer Doctor Palau, 12, de Sant Julià de Lòria. Segons la memòria dels treballs de reforma licitats, l’edifici consta de cinc plantes: un soterrani i quatre pisos per ubicar-hi habitatges. Serà un habitatge per planta, així que aquesta promoció posarà al mercat quatre pisos a preu assequible.

A Canillo, concretament a l’edifici Pellices, es posaran al mercat fins a 18 pisos. Aquest edifici consta de quatre plantes. A la primera es faran quatre pisos, a la segona se’n construiran cinc, a la tercera se n’hi ubicaran cinc més i a la quarta se n’habilitaran quatre.

El tercer edifici que es rehabilitarà per destinar-lo a habitatge de preu assequible està situat al carrer René Baulard número 9 d’Encamp. Es tracta d’un edifici de cinc plantes en el qual s’habilitaran vint pisos. A la cinquena planta no n’hi haurà cap, i les quatre plantes restants hi haurà cinc pisos en cadascuna.

A on hi haurà més habitatges serà als blocs 1 i 2 del conjunt residencial Ribasol a Arinsal, a la parròquia de la Massana. En total seran 70 els habitatges que s’hi habilitaran per posar-los al mercat públic. Al bloc número 1 hi haurà vuit pisos a la planta baixa, vuit a la primera, cap a la segona, vuit a la tercera i vuit a la quarta. En total, 32. Al bloc dos hi haurà vuit pisos a la planta baixa, vuit a la primera, vuit a la segona, vuit a la tercera i sis a la quarta. En total 38.

A Andorra la Vella, en concret al carrer Roureda de Sansa número 8, s’ubica el cinquè dels edificis propietat del Govern per ser usats com a habitatge públic. Està previst posar-hi al mercat un total de catorze pisos. L’edifici té cinc plantes. A la primera hi haurà dos pisos, a la segona tres, a la tercera tres, a la quarta tres i a la cinquena, tres més.

El darrer dels edificis a reformar es troba a Sant Julià de Lòria, concretament a l’avinguda Verge de Canòlich, 108. En aquest bloc es posaran al mercat d’habitatge a preu assequible vuit pisos.

Per fer front al pagament de les reformes dels sis edificis propietat del Govern, l’executiu va aprovar dimecres passat dos crèdits ampliables per un valor total de més 3,2 milions d’euros. El primer prové de la partida d’1,5 milions d’euros prevista a la Llei del pressupost per al recinte multifuncional, amb afectació a l’exercici del 2024. L’altre crèdit prové de la partida d’1.745.000 euros per a habitatge de lloguer i social prevista a la Llei del pressupost.

La compra i reforma d’aquests edificis forma part de les polítiques iniciades pel Govern que tenen com a objectiu pal·liar la manca d’habitatge a un preu assequible que hi ha ara mateix al Principat.

FORA DEL PROGRAMA UN BLOC A SANT JULIÀ

Un dels immobles que havia de fer part d’aquest parc públic d’habitatge de l’executiu ha quedat fora del programa, ja que s’ha anul·lat l’adjudicació de l’arrendament d’un edifici en construcció a la carretera de la Rabassa, a Sant Julià de Lòria. Es tracta de l’antic hotel Bonavista. El motiu de l’anul·lació és que l’adjudicatari no ha complert l’obligació de presentar la garantia equivalent al 5% del preu del lloguer en el termini de 15 dies posteriors a la notificació de l’acord de l’executiu.

Caracteres:503 |Palabras:83 |Párrafos:1 |Líneas:19 /19|Columnas:1
tracking