Comunals

Els militants del PS votaran el pacte amb Dolsa a Ordino

El líder del PS a Ordino recalca que el comitè local té “llibertat” per arribar a acords

Dolsa i, en segon pla, la consellera de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la militància del Partit Socialdemòcrata (PS) no aprova el pacte amb l’excònsol major i líder de X’Ordino, Enric Dolsa, per presentar una llista conjunta a les eleccions comunals del 17 de desembre, el partit no participarà en la coalició. Tot i que el líder de la formació a Ordino, Jean Michel-Armengol, sosté que el comitè local té “llibertat per decidir amb qui arribar a acords”, fonts properes a l’executiva socialdemòcrata van afirmar que l’última paraula la tindran els militants.

El número 1 de la candidatura seria Dolsa, mentre que el segon lloc l’ocuparia Jordina Bringué, que el 2015 va participar en la llista d’Independents+Liberals, que llavors encapçalaven Sandra Tudó i EvaChoy, i que a les generals passadesva ser la cap de llista d’Andorra Endavant a la parroquial d’Ordino.El tercer candidat seria Armengol. En els últims mesos s’han fet cada vegada més evidents les discrepàncies entre l’exconseller socialdemòcrata i el president del PS, Pere Baró, sobre si el pacte amb Dolsa segellat a les generals té vigència. Armengol insisteix que sí. La llista va forjar-se en un sopar la setmana passada.

D’altra banda, fonts de Liberals van explicar ahir al Diari que el partit va fer l’encàrrec a Choy perquè formés una llista per a les comunals, però que la cònsol menor no se’n va sortir. Un dels factors que van impedir la creació de la candidatura va ser el nomenament, aquesta setmana, de Marc Galabert com a membre del consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Galabert era una de les persones en qui Choy i el partit havien pensat perquè ocupés el número 2 de la llista o, fins i tot, perquè l’encapçalés.

A part d’aquestes dificultats, cal destacar que al llarg del mandat s’han intensificat les diferències entre Choy i el partit. La formació és partidària de sotmetre a consulta el projecte de Grifols, proposta que la cònsol menor sempre ha rebutjat. Choy, a més, s’ha alineat amb la política del cònsol major, Josep Àngel Mortés, d’avançar cap a un creixement urbanístic sostenible, mentre que L’A ha fet pressió perquè es tingui més en compte l’opinió dels grans propietaris de terrenys en la revisió del pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP), que es farà l’any vinent.

Choy ha abandonat la militància liberal i no participarà en les comunals. La coalició entre Acció Comunal d’Ordino (ACO) i Demòcrates podria semblar a priori la llista amb més probabilitats de guanyar les eleccions. Cal tenir present, però, que l’aliança està debilitada per les discrepàncies sobre la residència geriàtrica, només defensada per Mortés, Choy i Xavier Herver.

tracking