Demanen dos mesos de presó condicional per un accident amb un toro mecànic

Processats el gerent i el responsable d’una empresa per uns fets ocorreguts el 2017

Interior de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Ministeri Fiscal demana dos mesos de presó condicional i sis d’inhabilitació laboral per al gerent i el responsable d’una empresa per un accident ocorregut l’any 2017, quan un dels treballadors va patir un aparatós atropellament provocat per un toro mecànic al lloc de treball. Ambdós estan acusats d’un delicte menor de lesions per imprudència professional greu.

L’incident va ocórrer quan l’operari es trobava treballant al magatzem i un dels seus companys, que conduïa un toro elevador per transportar caixes de cartró, va fer marxa enrere i li va passar per sobre del peu de manera involuntària, fet que li va causar estar dos mesos de baixa. El fiscal acusa els responsables del negoci de no separar degudament la zona de la maquinària de la dels treballadors, com ara col·locant-hi tanques o algun sistema de senyalització visual a la superfície, i els acusa de no dur a terme cap supervisió en el moment de l’accident. Alhora, al·lega que falten mesures de seguretat al lloc de feina i hi ha deficiència en la prevenció dels riscos laborals.

Per la seva part, la defensa dels acusats argumenta que es tracta d’un negoci amb una llarga trajectòria, sense cap antecedent d’incidents, i que tots els operaris estaven degudament informats del protocol a seguir quan entrava en acció la màquina. En aquest cas, un vehicle de dos metres i mig d’alçada que requereix una distància mínima d’allunyament de dos metres. Raona que els operaris coneixien el moment en què s’havien de distanciar i que sabien quins eren els senyals acústics i lumínics que emet la màquina en fer marxa enrere, que han de servir per evitar qualsevol impacte o xoc. Segons la defensa, les alertes eren les adequades per indicar la posada en marxa del toro i la separació dels empleats, però el fiscal respon que és una mesura “insuficient” per les grans dimensions de la maquinària, el nombre de treballadors i l’àmplia superfície de l’espai on va succeir l’accident. Va recalcar que és responsabilitat dels encarregats de l’empresa vetllar per la seguretat dels empleats i que, en cap cas, ha de quedar delegada a ells.

Un informe d’inspecció laboral va indicar que l’empresa ja va ser sancionada per l’incompliment de normes de seguretat. Es va destacar, entre d’altres, la mala posició dels retrovisors del toro, que suposadament limitaven el camp de visió del conductor.

tracking