Concòrdia critica el nomenament de Rossell al CSJ

El partit considera que “planteja serioses qüestions sobre la separació de poders”

El síndic amb en el conseller Jordi Casadevall.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Concòrdia no està d’acord amb el nomenament de Josep Maria Rossell com a president del Consell Superior de la Justícia (CSJ). Ho va manifestar ahir en un comunicat en què expressa “la seva preocupació” pel recent nomenament. “Aquest nomenament planteja serioses qüestions sobre la independència i la separació de poders, que són fonamentals per a un sistema democràtic fort i saludable”, indica.

El partit afegeix que “la separació de poders és una pedra angular de la nostra democràcia, i és essencial per garantir la imparcialitat del sistema judicial. La seva importància no pot ser subestimada, ja que permet que cadascun dels poders de l’Estat funcioni de manera independent i sense influència indeguda d’altres poders”. I manifesta que “és essencial que el poder judicial sigui lliure de qualsevol influència política o de qualsevol aparença d’aquesta”.

Amb aquest nomenament “podria posar-se en dubte aquest principi fonamental”. El fet que l’exministre de Justícia ocupi el càrrec més alt del CSJ de forma immediatament posterior al seu exercici com a mandatari al Govern no s’alinea amb principis internacionalment establerts de democràcia i de bon govern, diu. “Això pot també erosionar la confiança dels ciutadans en la imparcialitat del sistema judicial i minvar la seva creença en les institucions judicials. Hem d’aportar les màximes garanties perquè la justícia sigui justa.”

Per últim, recorda que Concòrdia incloïa al programa de les generals la modificació de la legislació vigent relativa al procediment de nomenament dels membres del CSJ per garantir que aquests no hagin ocupat cap càrrec polític en els quatre anys anteriors a llur nomenament. “Des de Concòrdia creiem que hi ha professionals altament qualificats a Andorra amb la integritat i l’experiència necessàries per ocupar aquest càrrec, i que alhora compleixen aquest requisit.”

tracking