Marc Galabert presidirà la CASS en substitució de Montserrat Capdevila

El Govern en va aprovar ahir el nomenament en substitució de Montserrat Capdevila

Marc Galabert va ser secretari d'Estat la legislatura passada.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montserrat Capdevila deixa el consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i el relleu l’agafa Marc Galabert, secretari d’Estat de Diversificació Econòmica l’anterior legislatura i home de l’òrbita liberal. El consell de ministres va validar ahir el nomenament de Galabert com a membre del consell d’administració en representació del Govern i tot i que formalment una propera reunió de l’organisme ha de decidir quin dels seus membres ocuparà la presidència que deixa vacant Capdevila, tot apunta que l’excandidat de la territorial d’Ordino a la llista que compartien demòcrates i liberals les eleccions passades serà l’escollit.

El relleu es formalitzarà l’1 de novembre vinent. Galabert completarà les quatre cadires d’integrants del consell d’administració, que ocupen Jordi Cinca –president del fons de reserva de jubilació–, Carla Guerrero i Pilar Serrano. La resta de membres són Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez (representants dels assalariats), Jacint Risco (jubilats) i Francesc Zamora (empresaris).

Galabert és llicenciat en Administració i direcció d’empreses per la Universitat de Barcelona i màster i doctor en Història econòmica per la Universitat de Barcelona i la Universitat Carlos III de Madrid, amb una tesi sobre els orígens i desenvolupament de la banca andorrana. Abans d’entrar en política va ser professor a l’escola andorrana de batxillerat i a la Universitat d’Andorra. A banda d’ocupar la secretaria d’Estat la legislatura passada, el darrer any va assumir la direcció del departament d’Estadística. A més, va ser el comissari general d’Andorra a l’ Expo de Dubai.

L’exsecretari d’Estat era el tercer de la territorial d’Ordino per darrere de les candidates d’ACO+DA Berna Coma i Sandra Codina. Després que Coma i Codina es quedessin al Consell –la segona com a subsíndica– quedava clar que Galabert no seria parlamentari, però va sonar per a un càrrec governamental que va rebutjar perquè el seu interès estava al Consell. La designació per a la CASS apunta un apropament al Govern demòcrata després que les tensions postelectorals entre DA i Liberals hagin suposat un trencament que ha implicat que fins i tot els blaus s’hagin desmarcat del pacte d’Estat amb la Unió Europea.

+

Compres per al COEX

El Govern va aprovar l’adjudicació del concurs per adquirir diversos ginys i vehicles del COEX, per un cost total de més de 220.000 euros. A més, licita la compra d’una ambulància per als bombers.

Jaciment de la Margineda

L’executiu ha adjudicat a l’empresa PETRA S.Coop per un import total de 30.503,55 euros diferents treballs de restauració i conservació del jaciment arqueològic de la Margineda.

FI DE L'EMERGÈNCIA DE LA COVID

L’executiu decreta la fi de l’emergència sanitària de la covid després que l’OMS ho fes el maig de l’any passat. El decret recull la derogació de totes les mesures impulsades durant la pandèmia per frenar els contagis tot i que manté dues accions derivades de la crisi sanitària: el programa d’atenció psicològica i el funcionament del Laboratori nacional d’epidemiologia.

EL RETIR DE BATLLES I MAGISTRATS, ALS 65

El consell de ministres va donar llum verda al projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de la justícia per permetre que els batlles i magistrats que ara es jubilen als 70 anys ho puguin fer als 65. Podran allargar l’activitat, però, fins als 75. La modificació legislativa també amplia els supòsits en què es pot jutjar un acusat per ordenança penal en delictes contra el patrimoni.

tracking