La UHA preveu menys contractacions per a la temporada d'hivern

La modificació del reglament de la quota general permet que hi hagi molts repetidors

Un treballador d'hostaleria movent una taula rodona.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera (UHA), va afirmar que aquesta temporada d’hivern s’esperaven menys contractacions a causa de la modificació del reglament de la quota general de les autoritzacions. “Si l’any passat teníem entre 4.000 i 5.000 temporers, aquest any el nombre serà inferior.”Així, el director de la UHA va valorar positivament la flexibilització de la llei, que permet “encadenar temporades”, recordant que era una reclamació de feia anys. “Aquesta mesura ens facilita molt la preparació de la temporada, ja que ens dona coneixement del personal de què disposem.” Pujol va destacar el fet que en una temporadanormal s’havia de començar de zero per trobar el personal, mentre que ara els empresaris poden comptar amb els treballadors que ja coneixen. “Ens permet posar realment en valor la feina que realitza cada persona”, va concloure.

Pujol també va explicar que el sector es troba en ple canvi de temporada i va augurar que es podrien cobrir les demandes de la mateixa. “A priori ha d’anar bé, millor que l’any passat”, va afirmar. L’accés a l’habitatge continuarà sent un dels hàndicaps que hauran d’afrontar, tot i que Pujol va afirmar que és una qüestió global que afecta tothom i el fet que es mantingui el personal facilita la qüestió, ja que molts dels que repeteixen “ja ho tenen solucionat”. Pel president de la UHA, encara queden coses per modificar a la Llei d’immigració “en l’àmbit social, familiar i d’habitatge”, però aquestes modificacions permeten aproximar-se al “model que interessa al país”.

L'OCUPACIÓ HOTELERA ARRIBA AL 93% PEL PONT DEL PILAR

La festivitat del pont del Pilar a Espanya va atreure una gran quantitat de turistes la setmana passada, que es va acabar concretant en un 93,19% de llits plens als hotels des de dijous a dissabte, segons va informar la Unió Hotelera ahir al matí. L’entitat va destacar que un dels motius de l’increment de l’ocupació als allotjaments era el fet que coincidia que dilluns era festiu a la Comunitat Valenciana. Gràcies a aquestes dues festivitats “s’han generat estades d’entre tres i quatre nits”, deixant un balanç als hotels superior al del 2022, quan el pont espanyol va ser de tres dies.

tracking