FORMACIÓ

Nou policies es formen en intervencions de muntanya

Els agents han superat el primer mòdul

Formació de la policia en CEMPolicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou policies, set agents i dos comandaments, de la Unitat d'Intervenció Tècnicahan inicata aquest octubre la formació per tal d'obtenir el Certificat elemental de muntanya (CEM). La formació té com a objectiu dotar els policies deconeixementsteòrics i pràctics per poder intervenir amb la màxima seguretat en territori muntanyenc i per saber calcular els riscos que comporten els desplaçaments en aquest entorn.

La formació es divideix en dosmòduls, el d'estiu i el d'hivern que imparteixen dos formadors del grup de muntanya del Cos de Policia i dos especialistes de la secció d'alta muntanya de laGendarmeriefrancesa. Cada mòdul consisteix en10dies de formació. El d'estiu que acaben de superar, els policies han conegut els equips de protecció i el material bàsic per assegurar-se en la pràctica d'escalada, vies ferrades i ràpel; alhora s'han iniciat en 'dry-tooling' una tècnica d'escalada alpina en sec amb piolets; han treballat mètodes d'orientació, coneixement de terreny i interpretació dels butlletins meteorològics i han efectuat una sortida en què han recorregut, encordats, l'aresta del pic d'Escobes de sud a nord.

La segona part tindrà lloc a inicis del 2024 iescentrarà en la recerca de víctimes d'allau i en com moure's amb seguretat del territori en període hivernal. La Unitat d'Intervenció Tècnica de la Policia està formada pel grup de muntanya, el grup de guies canins, els TEDAX-NRBQ, el d'intervenció i el de protecció de personalitats. Els seus membres estan subjectes a fer recerques i altres intervencions policials en territori muntanyenc tant a l'estiu com a l'hivern.

Formació de la policia en CEM

tracking