El temps

Avís taronja per pluges abundants a partir de les 18 hores

Protecció Civil recomana a les persones vulnerables no sortir a l'exterior

Avís taronja per precipitacions "abundants" a tot el paísMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intensitat i persistència de les precipitacions que es preveuen per aquesta tarda ha fet activar l'avís taronja a tot el Principat per l'arribada d'un front provinent d'una profunda pertorbació atlàntica. Meteorologia ha anunciat aquest matí que les pluges seran "abundants" a partir de les 18 hores i fins a la mitjanit i poden acumular-se quantitats al voltant dels 50 mm i localment fins a 60 mm. A més, hi ha avís groc per vent fort que es notarà més als fons de vall del nord del país, amb ràfegues que oscil·laran entre els 60 quilòmetres per hora i els 110 quilòmetres per hora que es poden assolir als cims.

Protecció Civil indica que la situació de prealerta per pluges fa necessari limitar els desplaçaments i les activitats a l'aire lliure, i tancar portes i persianes i retirar els objectes que puguin caure. I recorda que si les pluges sorprenen a l'aire lliure cal allunyar-se dels torrents i si es circula en vehicle s'ha de moderar la velocitat, no travessar cap riu i transitar per vies principals. El servei d'emergència demana seguir l'evolució del temps amb la informació de Meteorologia.

El Govern exposa en un comunicat que aquest episodi meteorològic aconsella que les col·lectius més vulnerables, "padrins, nens petits i persones amb mobilitat reduïda, evitin les sortides a l'exterior. I demana allunyar-se de ponts, rius i rierols "per possibles crescudes sobtades". Els departametns de meteorologia, protecció civil, mobilitat i cossos especials "romanen atents a l'evolució d'aquest front".

El servei meteorològic assenyala que les temperatures que s'estan registrant avui són "molt més altes" del que tocaria per aquesta època de la tardor, ja que s'han registrat 11,9 graus al matí a Les Salines i 13 graus a la Borda Vidal. I alerta que "d'aquí 24 hores la situació haurà canviat radicalment". El pronòstic és que el front que arriba cap al vespre aporti fred i deixi mínimes de 8 graus i màximes de 15 graus demà divendres. Les mínimes continuaran a la baixa amb registres de 5 graus dissabte i de 4 graus diumenge.

tracking