REPORTATGE

Unint talent i empreses

La Sisena edició del Job Meeting aplega 25 empreses que han d’afrontar la temporada d’hivern i 150 persones que cerquen una oportunitat de feina.

Puy en la presentació de les jornades.sfg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Vinc a buscar oportunitats a Andorra.” Carolina Castañeda, de Colòmbia, resumeix en una sola frase el concepte de les jornades Job Meeting, que es van celebrar ahir al Centre de Congressos. Oportunitats tant per a les empreses, que tenen el compromís d’oferir uns serveis determinats en una temporada que està a punt d’iniciar-se, com per a treballadors, que cerquen a Andorra un trampolí per capturar la il·lusió d’una experiència laboral estable i satisfactòria. Segons el secretari d’Estat de Treball, Jordi Puy, són 25 les empreses que es van inscriure a les jornades, que enguany arriben a la sisena edició, mentre que són 150 les persones inscrites, algunes provinents del servei d’Ocupació, però també postulants que actuen per pròpia iniciativa, com ara la Carolina Castañeda, que cerca una empresa que valori el seu perfil d’administrativa i comercial. “L’objectiu és fomentar la competitivitat de les empreses andorranes posant en contacte els treballadors amb les empreses”, va subratllar Puy, tot afegint que enguany hi ha persones de quinze nacionalitats diferents.

Segons les dades del servei d’Ocupació, actualment hi ha 300 persones inscrites i un total de 2.500 ofertes de feina, “per tant, hi ha molt bones perspectives”, va apuntar Puy, que va destacar l’evolució positiva de les jornades, que l’any passat van tancar amb 28 contractacions. El 2021, dels 67 inscrits 10 van materialitzar la jornada amb la signatura d’un contracte. “Estem parlant que un 15% de les persones que venen a les jornades aconsegueixen feina”,va apuntar. Una xifra que és un reclam per a treballadors, com Rafael Albertí, de Barcelona, que fa sis anys que és a Andorra i fa un mes va patir el tancament de la seva empresa; però també per a empreses, com Ski Andorra, que el mes d’octubre han d’acabar de tancar la plantilla en funció de les necessitats de la temporada, tal com explica Montse Guerrero, responsable de l’empresa, o Hotansa, que ja fa uns anys que es va adherir a la iniciativa. “Molts dels treballadors contractats en el Job Meeting de l’any passat encara formen part de la nostra plantilla”, va explicar John González, de recursos humans de l’empresa. Per a d’altres, com esquiades.com, l’aposta pel Job Meeting és una novetat. “És el primer cop que venim, però estem segurs que hi haurà una connexió entre les empreses i el talent”, va afirmar Adrià Agramunt, de recursos humans.

SINERGIES AMB ELS SERVEIS D'OCUPACIÓ

Laura Vilella, directora del servei d’Ocupació i Treball d’Andorra, va destacar el fet que la jornada de Job Meeting ha comptat per primer cop amb la participació del servei d’Ocupació de Catalunya i l’anomenat Pôle Emploi de França. Segons la directora, Andorra ja va participar en unes jornades de trobada amb empreses del sector de l’hoteleria celebrades a la Tor de Querol i hi ha el compromís de participar en un workshop de la Seu d’Urgell amb l’objectiu d’enfortir les sinergies amb aquests serveis.

tracking