SOLIDARITAT

Unicef demana "alto al foc immediat" a la guerra entre Israel i Palestina

L'ONG ha distribuït gairebé tots els seus subministraments a la Franja de Gaza

Infants palestins en una habitació d'un refugi d'emergència en la Franja de GazaUNICEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unicef Andorra demana un "alto al focimmediat" en la guerra entre Israel i Palestina. L'entitat demana el cessament immediat de les hostilitats i que totes les parts protegeixin incondicionalment els infants dels danys i elsproporcioninprotecció. Unicef recorda que s'ha advertit a 1,1 milions de persones que marxinabans quearribi un assalt militar a gran escala. Les famílies de Gaza es troben amb escassetat d'aliments, aigua, electricitat, medicaments iaccéssegur als hospitals.

Unicef explica que segons els últims informes de les autoritats sanitàries locals i els mitjans decomunicació1.300israelians hanmort, 4.121 hanresultatferits. De la mateixa manera 3.000 palestins, dels quals 853 infants han mort i més de 12.500 han resultat ferits, inclosos 2.450 infants.

Per la seva banda, Unicef ha distribuït gairebé tots els seus subministraments i ha treballat per mantenir l'única planta dessalinitzadora en funcionament de tota la Franja de Gaza funcionant amb una capacitat molt reduïda. Alhora han proporcionatsubministramentsmèdic i medicaments als hospitals isegueixde prop els incidents reportats d'infants segrestatsjuntamentamb les seves famílies en el context de l'escalada en curs al sud d'Israel i la Franja de Gaza.

tracking