Quatre famílies del bloc desallotjat per les esquerdes aniran a viure als pisos de Jovial

Els reallotjats no pagaran el lloguer, que assumirà íntegrament el comú de la capital

L'edifici de Jovial.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edifici de Jovial acollirà quatre famílies de l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella, desallotjat fa un mes i mig després que s’hi detectessin moviments i esquerdes, segons van confirmar ahir al Diari fonts del comú de la capital. Aquestes mateixes fonts van detallar que l’equip de govern de la corporació ha acordat que les famílies no paguin el lloguer. El comú, cal recordar-ho, assumeix íntegrament el cost de l’allotjament de les famílies del número 28 que viuen de manera temporal en pisos turístics o hotels.

D’altra banda, l’empresa encarregada de fer l’estudi del subsol de l’avinguda Santa Coloma està a punt d’acabar els treballs. Segons va poder comprovar ahir in situ aquesta publicació, les màquines que recollien les mostres ja han estat retirades de la via pública. La intervenció va començar el 4 de setembre passati la previsió inicial era que s’allargués sis setmanes. Tot i això, acabat aquest termini l’empresa va sol·licitar dues setmanes més de marge per acabar de redactar l’informe. L’estudi, pagat motu proprio per la constructora encarregada de les obres del davant, hauria de permetre determinar l’origen del problema que ha provocat les esquerdes als immobles situats als números 28 i 30 de l’avinguda.

Paral·lelament, s’ha injectat resina als fonaments dels edificis amb l’objectiu de reforçar-los, un procediment que ja es va fer el maig d’aquest any, després del primer desallotjament. Aquests treballs han aconseguit aturar els moviments i l’obertura de noves esquerdes, segons van assegurar fonts del comú.

Una altra de les famílies del número 28 serà reallotjada en un pis que ha posat a disposició dels afectats una immobiliària associada al Col·legi Professional d’Agents i Gestors Immobiliaris, l’AGIA. El cònsol major, David Astrié, va apuntar recentment en una conversa amb aquesta publicació que els veïns podran anar a viure al pis un cop acabin els treballs de remodelació que hi ha en marxa.

Els veïns del número 28 fa un mes i mig que són fora de casa. El 30 d’agost el comú va desallotjar-los, juntament amb els treballadors temporals que vivien al número 30, després de comprovar que s’hi havien intensificat els moviments i esquerdes. Al maig, l’edifici del 28 ja va ser desallotjat pel mateix motiu.

Els propietaris dels edificis hi hauran de fer les obres necessàries perquè els veïns puguin tornar-hi a viure. No ho faran, però, fins que se sàpiguen els resultats de l’estudi del subsol de l’avinguda.

tracking