Les dades d'universitaris ja no es recullen

Govern ja no fa un seguiment dels estudiants que hi ha a l’estranger per protecció de dades

La consellera del PS Susanna Vela.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General va publicar dilluns passat a través del butlletí la resposta escrita a la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela respecte a les preguntes relatives als alumnes del sistema educatiuandorràque cursen estudis d’ensenyament superior a França i Espanya.

SusannaVela va preguntar pel nombre total d’alumnes del sistema educatiu andorrà que cursen des de l’any 2019estudissuperiors a universitats espanyoles, franceses i andorranes. El Govern, en la seva resposta, explica que des de l’any 2021 la base de dades recollidafinsllavors no compleix els requeriments de la Llei 29/2021, del 28 d’octubre, qualificada de protecció de dades personals, ja que no es disposa de les autoritzacions per escrit de totes lespersonesque la conformen.

L’any 2018 els responsables de l’Agència de Protecció de Dades van informarelsresponsables de l’Institut d’Estudis Andorrans, que recollia aquestes dades, que necessitaven el consentiment exprés i escrit de les persones que formen part de la base de dades. De la mateixa manera, laUniversitatd’Andorra es troba en la mateixa situació i els darrers cursos no ha demanat les dades dels seusestudiantspel fet de no poder-les compartir.

Andorra Recerca i Innovació va manifestar la dificultat en la recopilació d’aquestes dades, primer per localitzarels estudiantsi perquè tenen el dret de no facilitar les dades. D’aquesta manera, el ministeri va assegurar que no disposa d’instruments propis per conèixer i fer el seguiment delsalumnesi dels seus estudis superiors.

Ensenyamentassegura que el 20 de novembre del 2022 es va fer una reunió entre el ministeri encarregat de l’educació i l’AR+I, en què es constatà la impossibilitat de continuar amb aquesta base de dades, i que cal trobar alternatives si es volseguirrecaptant-les.

tracking