Llengua oficial

308 infraccions a la llei del català i cap sanció

L'oposició afirma que no s'entén que no s'hagi aplicat mai cap multa

Cerni Escalé avui al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Mònica Bonell, ha quantificatavuien 308 el nombre d'infraccions dels últims quatre anys en relació a la llei del català en vigor, tot i que durant tot aquest temps no s'ha imposat cap sanció i tampoc s'ha obert cap actuació d'ofici. Bonell ha manifestat, en línia al que ha indicat en altres ocasions, que "sempre hem primat la conciliació a la utilització de mitjans coercitius", ha assenyalat en resposta a una pregunta del president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé.

La ministra ha explicat que el projecte de llei de la llengua oficial, actualment a tràmit parlamentari, suposarà un avenç important perquè seran els inspectors de què disposa el Govern en l'àmbit sectorial els que puguin controlar que es respecta la regulació en vigor. I és que fins ara, els únics que podien actuar en aquesta matèria eren els funcionaris del Servei de Política Lingüística. Escalé, per la seva banda, ha mostrat la seva inquietud pel fet que fins ara no s'hagi imposat cap sanció per incompliment de la llei pel que fa a l'ús del català, quan es habitual veure factures, missatges i rètols que no es fan en la llengua oficial.

En aquest mateix sentit, s'ha pronunciatla presidenta suplent del grup socialdemòcrata, Susanna Vela, que ha insistitque "s'ha de poder sancionar". Bonell ha contestatperòque "la voluntat política sempre ha estat la de no coaccionar, sinó fer complir la llei", cosa que s'ha aconseguit per la col·laboració de les empreses.
tracking