L'oposició critica la descongelació dels lloguers

Marsol afirma que "no entenem que la solució a l'habitatge passi per construir molt"

Núria Segués i Cerni Escalé amb el ministre Raul Ferré avui al ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La problemàtica de l'habitatge ha estat de nou aquesta tarda la protagonista principal en una sessió del Consell General. I això queavuino tocava parlar d'aquest tema segons l'ordre del dia, almenys de manera principal com ha acabat passatnt. L'informe del raonador del ciutada corresponent al 2022, en què aquesta institució posa de manifest que no és el moment idoni per descongelar els lloguers ha estat la guspira que ha encès el debat, afavorit perquè tot justahirla ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, presentava el projecte de llei sobre l'arrendament d'habitatges.

Els grups de l'oposició Concòrdia i socialdemòcrata han coincidit que no era el moment de descongelar els preus dels lloguers, com es pretén amb el text entrat a tràmit parlamentari, en línia amb el que havia manifestat reiteradament el raonador del ciutada, Marc Vila, en els últims dies i va reiterar durant la seva compareixença davant de la comissió legislativa de Justícia i Interior. Així, la presidenta suplent del grup socialdemòcrata, Susanna Vela, ha afirmat que "compartim la decisió del raonador de no descongelar per evitar el patiment de les famílies", mentre la consellera de Concòrdia, Núria Segués, es pronunciava també a favor de prorrogar els lloguers un any més "per no afegir més pressió sobre les persones ".I la consellera d'Andorra Endavant Noemí Amador reiterava la necessitat de treballar perquè hi hagi al país habitatges a preu assequible.

Per la seva banda, la ministra ha manifestatque el Govern creu que la manca d'habitatge a preu assequible és un dels principals problemes del país, i que es continua treballant per solucionar-lo.
En aquest sentit, Marsol ha consideratque aconseguir que una part important dels pisos buits és posin al mercat, juntament amb la continuació de l'allargament de la prohibició de nous permisos als apartaments turistics, "són bona part de la situació; no entenem que la solució passi per construir molt".
tracking