Ensenyament no disposa del seguiment dels estudis superiors dels alumnes

El Consell General ha respost la pregunta de Susanna Vela

Susanna Vela, candidata de PS SDP+.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General va publicar ahir a través del butlletí la resposta escrita a la consellera general del grup parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela respecte a les preguntes relatives als alumnes del sistema educatiuandorràque cursen estudis d'ensenyament superior a França i Espanya.

Vela pregunta sobre el nombre d'alumnes del sistema educatiu andorrà que cursen des del 2019estudissuperiors a universitats espanyoles, franceses i andorranes. Govern en la seva resposta explica que des de l'any 2021, la base de dades recollidafinsllavors no compleix els requeriments de la Llei 29/2021, del 28 d'octubre, qualificada de protecció de dades personals, ja que no es disposa de les autoritzacions per escrit de lespersonesque la conformen.

L'any 2018 els responsables de l'Agència de Protecció de Dades van informarelsresponsables de l'Institut d'Estudis Andorrans, qui recollia aquestes dades, que necessitaven el consentiment exprés i escrit de les persones que formen part de la base de dades. De la mateixa manera, laUniversitatd'Andorra es troba en la mateixa situació i els darrers cursos no han demanat les dades dels seusestudiantspel fet de no poder-les compartir.

Andorra Recerca i Innovació manifesta la dificultat en la recopilació d'aquestes dades, primerament per localitzarals estudiantsi perquè tenen el dret de no facilitar les dades. D'aquesta manera el ministeri assegura que no disposa d'instruments propis per conèixer i fer el seguiment delsalumnesi dels seus estudis superiors.

Ensenyamentassegura que el 20 de novembre del 2022, es va fer una reunió entre el ministeri encarregat de l'educació i l'AR+I, en què es constatà la impossibilitat de continuar amb aquesta base de dades, i que cal trobar alternatives si es volseguirrecaptant-les.

tracking