Meteo

Precipitacions importants el dijous

Meteo ha fet una anàlisi dels meteogrames de tota la setmana

Meteograma de la probabilitat de precipitació@ECMWF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de meteorologia ha informat a través de les xarxes socials que l'inici de setmana estarà marcat per les baixes pressions que continuaran durant els dies vinents. De la mateixa manera s'esperen dies ennuvolats,però les precipitacions importants no es deixaran veure fins al dijous quan les temperatures es normalitzaran.

D'altra banda,Meteoha tornat a fer anàlisi delsmeteogramesde la previsió de conjunts del'EuropeanCentreforMedium-RageWeatherForecastsper esbrinarcom de probable ésque plogui aquesta setmana. D'aquesta manera exposen que la probabilitat de precipitació és alta sobretot el dijous, que és quan s'esperen les quantitats més generoses. El servei apunta molt poques probabilitats de què nevi.

Elsmeteogramesmostren també com s'espera un període més ennuvolat que les setmanes anteriors i amb precipitacions gairebé segures entre dimecres i divendres. En més detall les precipitacions més abundants afectaran entredijousi divendres, ja que alguns models donen acumulacions importants i intenses, on la mediana indica acumulacions al voltant de 30 mm al llarg de l'episodi a Andorra.

Meteoapunta que la variabilitat meteorològica que es preveu de cara alsdies vinentsve marcada per la circulació de les baixes pressions a latituds més baixes. L'anticicló a les Illes britàniques actua de bloqueig i desvia les pertorbacions cap a la Península quefins aldivendres les baixes pressions circularan a la nostra latitud. Dissabte, diumenge i dilluns l'anticicló es traslladarà aEscandinàvia, el que ha d'afavorir la continuïtat dela inestabilitat.

A partir de dimarts de la setmana vinent, però els escenaris comencen a divergir entre ells.Meteoassenyala que fins dilluns vinent la previsió és força fiable mentre que en aquesta situació, d'aquí a una setmana augmenta la incertesa.

A partir de dimarts de la setmana vinent, però els escenaris comencen a divergir entre ells. Meteo assenyala que fins dilluns vinent la previsió és força fiable mentre que en aquesta situació, d'aquí a una setmana augmenta la incertesa.

tracking