Govern nomena Cano, Costa, Fiter i Pintat nous ambaixadors

Durant l'acte ha pres possessió Eva Palacios com a directora general del Ministeri d'Afers Exteriors

Presa de possessió dels nous ambaixadors d'Andorra,de la introductora d'ambaixadors i de la directora general del MAESFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha presidit avui l'acte de presa de possessió dels nous ambaixadors d'Andorra. Amb eljuramentdels nous càrrecs s'assoleix l'objectiu de poder tenir representació diplomàtica a la majoria dels països membres de la Unió Europea en un moment denegociacióde l'acord d'associació amb la UE.

Han pres possessió del càrrec, GemmaCanoBerné ha jurat com a introductora d'ambaixadors i també com ambaixadors a la República de Malta, a la República Hel·lènica a la República Xipre i a la República de Bulgària. També ha pres possessió Ferran Costa Marimon, ambaixador a l'Oficina de les Nacions Unides a Ginebra i altres organismes acreditats i el Principat deLiechtenstein. Ricard FiterVilajoanaha prespossessiócom ambaixador a la República d'Eslovènia i la República de Croàcia i Clara PintatRossellcom a representant a República italiana.

Espot ha demanat als nous ambaixadors representar els interessos d’Andorra i acompanyar el Govern en el full de ruta per assolir "un bon acord d’associació amb la UE". A més, també ha encomanat treballar pels altres reptes en l’àmbit internacional, com són la signatura de nous convenis, particularment la negociació de convenis per evitar la doble imposició amb altres estats, la gestió dels afers consulars o el foment de la diplomàcia econòmica i cultural.

A aquests càrrecs cal sumar l’actual xarxa d’ambaixadors amb la qual compta el país amb un total de vuit ambaixades i delegacions permanents i quatre ambaixadors no residents que ja exerceixen, que es sumen als quatre que han jurat avui.

Durant l’acte d’aquest dilluns, també ha pres possessió del càrrec Eva Palacios, com a directora general del Ministeri d’Afers Exteriors.

tracking