Habitatge

El lloguer s'apujarà entre l'1% i el 5% més l'lPC l'any vinent

El llogater podrà exigir la pròrroga del contracte un mes abans de la finalització

La ministra Conxita Marsol i el secretari d'Estat Jordi Puy han presentat les mesures de l'habitatge per al 2024SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern descongela els lloguers i fixa condicions per fer pujades superiors a la inflació i ampliar la durada dels contractes. La ministra Conxita Marsol haexplicat que la llei, que ja està a tràmit parlamentari, s'ha hagut de replantejar tenint en compte la pujada que estava experimentant l'IPC, raó per la qual els contractes d'arrendament es prorroguen amb diferents condicions depenent de l'any de signatura del contracte.La pròrroga, però, s'aplicarà "de diferent manera", i en tot cas la llei vol ser "el punt final a la invervenció del mercat de lloguer" i ha de ser el llogater qui demani la continuïtat del lloguer, segons ha remarcatMarsol.

El projecte de llei fixa que els contractes es puguin incrementar l'any vinent en base a l'IPC, que se situaavuien el 6,1% més un percentatge que podrà anar entre un màxim del 5% i un mínim del l'1%. Així en els contractes fets l'any 2015 o abans els propietaris podran aplicar un increment màxim al preu del lloguer del 5%+IPC, això sí amb una pròrroga del contracte de 4 anys.

En els contractes del 2016 és podrà augmentar el preu del lloguer un 4%+IPC, ambuna pròrroga de tres anys; en els del 2017 la pujada podrà ser d'un 3%+IPC, amb una pròrroga de 2 anys; en els del2018 d'un 2%+IPC, amb un any de pròrroga, i en els formalitzats el 2019 un 1%+IPC.

Així ho ha explicat aquesta tarda en roda de premsa la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, que ha manifestat també que els lloguers amb un preu menor als 6 euros el metre quadrat es podran incrementar un 6%+IPC, en donar a conèixer el projecte de llei de mesures d'estimul i d'estabilitat del mercat d'arrendament d'habitatges. L'objectiu és que el mercat immobiliari quedi totalment liberalitzat després dels quatre anys de vigència d'aquesta llei. "El que es vol és estabilitzar el mercat de lloguer i donar seguretat jurídica, també als arrendataris amb les pròrrogues dels contractes", ha afirmat Marsol
tracking