El comú va alertar la Fiscalia dels fets a la guarderia

La direcció va detectar “un comportament indegut” i una empleada va ser detinguda

L'escola bressol de Sant Julià de Lòria.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una treballadora de l’escola bressol comunal de Sant Julià va ser arrestada dimecres perquè “hauria maltractat un menor d’un any i mig mentre l’infant estava al seu càrrec”, segons va informar la policia. La dona, de 39 anys, feia temps que treballava a la guarderia i “hauria pogut tenir un comportament indegut envers un menor d’un any i mig”, segons va fer públic el comú.

Els fets van succeir dimartsa l’escola bressol Laurèdia Xics i la corporació indica que en va tenir coneixement dimecres a la tarda, posant en marxa “immediatament” el protocol previst en aquests casos. El comú va “recollir tota la informació i documentació disponible, que es va trametre a la Fiscalia, que diligentment va emprendre les accions oportunes”, segons expliquen en nota de premsa.Abans, el director de la guarderia, de titularitat comunal, es va reunir amb els màxims responsables de la corporació per exposar, més que sospites, proves del presumpte maltractament. Les autoritats lauredianes van decidir l’acomiadament immediat abans que es produís la detenció per part de la policia.

La dona va passar dimecres a disposició judicial a la Batllia i està acusada d’un presumpte delictecontra la integritat física i moral. El comú remarca que la cuidadora ha estat inhabilitada del seu lloc de treball “automàticament”.

La corporació afegeix que “des del primer moment hem estat en contacte amb els pares del menor, que estan al corrent de totes les accions efectuades”, i ha enviat un “missatge de tranquil·litat a les mares i pares d’infants usuaris de l’escola bressol, confiant que la Fiscalia arribarà fins al final d’aquesta qüestió”. Finalment, el comú manifesta que lamenta “profundament els fets” i fa arribar el seu suport “a la resta de l’equip de l’escola bressol”.

L’arrest es va produir per ordre de la Fiscalia l’endemà mateix que la direcció de la guarderia informés el comú dels fets, que van tenir lloc dimarts. La dona feia anys que hi treballava.

El succés ha provocat una gran commoció. No tan sols entre els pares i les mares, sinó a la parròquia, ja que és una dona de nacionalitat andorrana molt coneguda, que feia molts anys que treballava a la llar d’infants de Sant Julià. El comú prefereix no fer cap declaració i deixa la investigació a la Fiscalia, que haurà d’aclarir si es tracta d’un fet (greu) puntual.

tracking