Cinc persones s'acullen al programa d'avals d'hipoteca del 20%

El Consell General ha publicat avui la resposta a Vela respecte al lloguer residencial

Susanna Vela, candidata de PS SDP+.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha fet públic avui la resposta de Govern entorn de les preguntes relatives habitatges destinats a lloguer residencial formulades per la presidenta suplent del grup parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela el passat 2 d'agost.

Habitatge ha declarat els immobles de lloguer residencial que s'han autoritzat mitjançant el percentatge de sessió obligatòria i gratuïta fins al 0%. Els comuns que es van acollir a aquesta mesura són Encamp i la Massana. A la parròquia de la Massana s'hi han adherit 1 immoble de 5 unitats immobiliàries d'entre 69 metres quadrats fins a 115 metres quadrats. D'altra banda, el comú d'Encamp s'han adherit amb un immoble de 19 unitats immobiliàries d'entre 101 metres quadrats fins a 220 metres quadrats i un altre immoble de 21 unitats immobiliàries d'entre 90 metres quadrats fins a 117 metresquadrats. Habitatge també declara que no té el coneixement del preu mitjà dels habitatges amb la reducció de la cessió obligatòria, Jaque només l'edifici de la Massanatéla cèdula d'habitabilitat i els altres projectes estan enconstrucció.

D'altra banda, els immobles que han rebut aquesta bonificació són 3 el 2020, el 2021 es van presentar 33 sol·licituds i el 2022 s'han presentat 7 sol·licituds. Perdesglòs, les parròquies on s'ha demanat la bonificació són en un 31% Escaldes-Engordany, en un 27% Andorra la Vella, Encamp en un 17% i la Massana 12%. Pel que fa al preu mitjà dels habitatges, Governdecalaraque la informació no ha estat compartida pels sol·licitants, ja que s'ha exclòs expressament aquesta informació de la documentació aportada a la iniciativaen no seruna dada preceptiva als efectes concrets del programa Renova.

Per finalitzar, en total s'han rebut quatre sol·licituds per acollir-se al programa d'avals de compra d'un primer habitatge on el Govern avala el 20% del préstec hipotecari, d'aquestes una ha estat arxivada per renúncia. D'aquestes tres sol·licituds restants cinc persones s'han pogut acollir als avals hipotecaris del Govern.

tracking