L'ACTE VA OMPLIR UNA AULA DE LA LLACUNA

Somveïns aspira a estar a totes les parròquies

La plataforma ciutadana aspira a capitalitzar el descontentament per presentar candidatura per a les comunals a totes les parròquies

Els impulsors de la plataforma Somveïns.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al començament de l’acte de presentació de Somveïns, celebrat ahir al vespre en una aula de la Llacuna, l’impulsor de la plataforma, Xavier Surana, va mostrar un full en blanc al públic que omplia la sala i va proclamar: “Aquest és el nostre programa electoral. Un programa que haurem de fer entre tots perquè tenim problemes semblants.”

Surana va insistir durant la seva intervenció en l’acte que Somveïns és una plataforma sense lligams amb partits polítics. “Si parléssim de política general no ens posaríem d’acord. Tenim diferències ideològiques”, va afirmar. Què aglutina, doncs, els impulsors de la plataforma? Segons van explicar ells mateixos, la convicció que les majories que governen els comuns no atenen com cal les necessitats dels veïns.

David García, per exemple, va lamentar que cada vegada més ciutadans tinguin dificultats per accedir a un habitatge de lloguer mentre continua la massificació urbanística. Vanessa Giadas va incidir en la pèrdua de qualitat de vida i va reclamar més recursos per al banc d’aliments. Guillem Tadeo, per la seva part, va alertar dels problemes de mobilitat creixents que hi ha arreu del país, però sobretot a les parròquies centrals, en els dies de més afluència turística.

Surana, en declaracions al Diari, va qualificar “d’èxit” la resposta dels ciutadans a la convocatòria de la plataforma. La voluntat de Somveïns, va remarcar, és presentar-se a les eleccions comunals vinents i fer-ho a la majoria de parròquies, si pot ser a totes. “La nostra prioritat és treballar per solucionar els problemes dels ciutadans. Per això ens centrarem en els temes socials”, va assenyalar.

Al final de l’acte, Somveïns va repartir uns fulletons perquè tots els ciutadans que vulguin participar en la plataforma els facin arribar les seves propostes. Desenes de veïns van omplir els formularis. Surana va destacar que entre els assistents hi havia gent “d’Andorra la Vella, d’Ordino, de la Massana, d’Encamp... de totes les parròquies”.

Quin impacte tindrà Somveïns en la política andorrana? Passarà sense pena ni glòria o podrà condicionar la formació de majories als comuns? No sabrem la resposta a aquestes preguntes fins que no disposem dels resultats electorals.

UNA FORÇA QUE ATRAU ELS PARTITS CONTRARIS A L'HEGEMONIA DEMÒCRATA

La irrupció de la plataforma Somveïns ha despertat l’interès de la majoria de formacions polítiques. El cap de l’oposició, Cerni Escalé, va ser una de les figures polítiques més destacades que van assistir ahir a l’acte de presentació del grup. Va fer-ho acompanyat per la consellera de Còncòrdia Núria Segués i els membres del partit Olalla Losada i Ramon Tena. Per part del PS, no va passar desaparcebuda la presència del coordinador del comitè local del partit a Andorra la Vella i conseller comunal, Sergi González. Entre el públic també hi havia Elisa Muxella, excandidata d’Andorra Endavant a les passades eleccions generals per la llista parroquial d’Andorra la Vella, i Guillem Forné, impulsor de la plataforma massanenca Participa, força que vol aglutinar l’oposició a Ciutadans Compromesos en les properes comunals. També s’hi van veure l’expresident de Joves Liberals Toni Puig, així com Josep Fusté, exconseller comunal de la Massana i candidat d’Acció a les darreres eleccions generals per la llista parroquial de la Massana (tot i que, cal recordar-ho, va deixar el partit pel pacte amb Demòcrates). Somveïns ha cridat l’atenció dels partits i polítics més clarament oposats a l’hegemonia representada per DA i les forces afins, com són en aquest moment CC i Acció.

Presentació de Somveïns, ahir a la Llacuna.

tracking