Societat

Govern ampliarà les places per treballar al servei domiciliari

Afers Socials demana quinze persones més i disminuir la llista d’espera dels geriàtrics

Espot balla amb una padrina.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

La xifra d’efectius treballant al servei d’atenció domiciliària (SAD) se situa prop dels 20 i es preveu ampliar el personal amb un edicte que està actualment en curs per cobrir nou places i una futura convocatòria per cobrir-ne cinc més. L’objectiu és assolir els 35. Així ho va explicar ahir la ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, durant la Diada per a la gent gran.

És una de les voluntats del ministeri per millorar l’acompanyament de la gent gran al seu entorn domèstic, alhora que disminueix les llistes d’espera per entrar a les residències. Tot i que la prioritat és allargar l’estada dels avis a la seva llar, Marín va admetre que “s’ha de donar suport a les persones que pateixen una solitud no desitjada”. Va recordar que, per això, també s’obrirà un nou centre de dia a Escaldes-Engordany a principi de novembre amb una trentena de places, així com un nou geriàtric privat a Encamp que permetrà al Govern adquirir una seixantena de places.

El president de la Federació de la Gent Gran, Félix Zapatero, va celebrar que es faciliti al col·lectiu alguns recursos, com ara el tercer pagador a les farmàcies o la finestreta única per als tràmits. Tot i això, va manifestar que calen més ajudes per a les pensions baixes, una millor mobilitat a l’estranger i més “campanyes de prevenció pel càncer de pròstata, ulls, pell i pulmó”.

tracking