SALUT

Campanya conjunta de vacunació de la grip i la covid-19 el 20 d'octubre

El servei està adreçat a majors de seixanta anys i a persones amb condicions de risc

Centre atenció primària, CAP, EncampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern Guillem Casal ha comparegut en roda de premsa posterior al Consell de Ministres per anunciar que la campanya de vacunació de la grip i de la covid-19 per a persones majors de seixanta d'anys s'iniciarà el 20 d'octubre. Aquesta tardor la vacunació contra la grip estacional i de la covid-19 es duran a terme conjuntament. La campanya està adreçada per a persones més grans de seixanta anys i també als menors ambcondicionsde risc. Enguany també s'amplia la franja d'edat en la qual es recomana la vacunació anual contra la grip per recomanacions de l'OMS i d'altres organismes internacionals. La campanya de vacunació s'iniciarà el 20 d'octubre fins i durarà fins al desembre, per poder rebre la vacuna s'haurà de demanarcita prèviaals Centres d'Atenció Primària a partir del pròxim dilluns16 d'octubre. Els menors de60anys amb factors de risc caldrà que presentin la recepta del metge d'atenció primària.

De la mateixa manera, la campanya també preveu lavacunacióde les persones que poden transmetre les malalties als individus d'alt risc com elstreballadorsde centres sociosanitaris i sanitaris, treballadors de serveis comunitarisessencials, interns i treballadors del centre penitenciaris.

Pel que fa a la vacunació contra la covid-19 es recomana la vacunació independentment del nombre de dosis que s'hagin rebut prèviament iincloent-hiaquelles persones que no han rebut capmenade vacuna. Es tracta d'una vacunació d'una sola dosi i cal mantenir un intervalmínimde tres mesos des de la darrera dosi o des de la darrera infecció.La campanya també preveu la vacunació de les persones que poden transmetre les malalties als individus d'alt risc com els treballadors de centres sociosanitaris i sanitaris, treballadors de serveis comunitaris essencials, interns i treballadors del centre penitenciaris.

Casal en roda de premsa ha anunciat que "les infeccions per grip no es comptabilitzen i pel que fa als de la covid-19 ja no es comptabilitzen". El que si ha anunciat el portaveu del Govern és que "no hi ha cap cas de covid en cap centre hospitalari, tot i que no significa que no hi hagi casos de covid-19 al Principat".

tracking