Somveïns deixa demà l'anonimat i es presenta en públic

El grup ha convoca els veïns demà a una presentació pública a La Llacuna

Un post a Facebook convocant els veïns.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Somveïns d’Andorra. Aquest és el nom d’una plataforma suposadament ciutadana que està tenint una activitat important a Facebook bàsicament centrada en problemes ciutadans a la capital. Dimarts vinent es resoldrà el misteri, perquè hi ha prevista la presentació pública al centre cultural La Llacuna.

Fonts de Somveïns d’Andorra expliquen que fa mesos que es treballa en la creació d’aquesta plataforma ciutadana d’àmbit nacional, amb l’objectiu de ser presents en les properes comunals en diferents parròquies: “El que es vol és que els comuns estiguin atents als veïns i que ells siguin els reals impulsors del dia a dia dels comuns; volem una democràcia en què els ciutadans participin més, on s’intentin solucionar els problemes reals que afecten els veïns i on es tingui una especial cura de la despesa del Comú, i es prioritzi realment quines són les necessitats reals dels veïns”.

Contactats veterans polítics i altres que es troben en primera línia, asseguren desconèixer qui hi ha al darrere, si bé coincideixen en apuntar a membres de l’ara inactiva terceravia. Sorgeixen noms de persones que han participat en política i fins i tot han estat en alguna llista electoral, però res de segur.

SENSE IDEOLOGIA

Preguntats per l’espai ideològic que ocupen, les fonts contactades a través de les xarxes afirmen que no existeix cap lligam amb cap partit polític. “Dintre de la gent que integra Somveïns n’hi ha de diferent ideologia, justament el que es tracta és de trobar aquest equilibri en els diferents temes en benefici dels veïns. Tractant-se de temes comunals, per les reunions que hem mantingut amb simpatitzants, és realista i viable”.

Una ullada a la seva pàgina a Facebook permet deduir ràpidament que el grup se centra en la problemàtica a la capital, com el tancament de l’aparcament del Parc Central, i altres problemes que consideren que són un perjudici per als ciutadans, com la circulació de vehicles per algunes zones de vianants o l’estat que presenten algunes àrees enjardinades. També s’ha fet referència a l’Oficina d’Atenció al Comerç: “He parlat amb comerciants del voltant i em diuen que rarament hi entra algú. El comú hauria d’encabir aquests serveis en dependències comunals, no fer-ho comporta una despesa a la ciutadania, m’imagino que l’únic content deu ser el propietari del local”.

tracking